Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Haydi Sumudica!

        Maxim, Mirallas, Güray Vural, Kenan, Djilobodji gibi Antep'e yaraşır yıldızlar ile Sumudica Hoca, 22 milyon Euro'luk toplam kadro değeri ile 85 kâğıtlık Fenerbahçe’yi ağırlıyor bugün akşam 19:00'da. Baştaki hatasını geçtim, en azından teknik direktör konusunda operasyon için geç kalan Fenerbahçe yönetimini cezalandır sayın hocam...

        Karacabey diye bir takımla olan kupa maçına as kadro ile çıkan ve kalecisi Altay'ı kaybeden Erol Bulut akılsızlığını cezalandır. İlk 11 değeri benimkinin üç katı değerde diye korkma, kurtar Fenerbahçelileri... Başakşehir'i deplasmanda yenen kontra oyununa gerek yok. 10 dakika biraz sinir deparları atacaktır Fenerli topçumsular... Ancak sonra meydan sizin. Erken öne geçerseniz yine altı tanesi maçı bırakır, en olgun sandığımız Gökhan Gönül lümpeni yine kendini attırmaya çalışır.

        Tabiki kasarlarsa sizi yenerler. Sistemsizliği, korkaklığı iki maç örterler. Lâkin Fenerbahçe'de gelecek karanlıktır. Gerçi artık hiçbir yerli hoca ve kulübün Avrupa hedefi yok da; düşünsenize Erol Bulut Avrupa'da..!

        Türlü türlü vizyonsuzluktan, 100 IQ altı eski topçuları bir araya getirip şampiyonluk umulmasından sıkıldım. Ama işte böyle devam edilirse Ali Koç da gider tüm iyi niyet ve çabası heba olarak...
                                                         *
        Kendi içimizde yerel saçmalıklarımıza devam edelim; birçoğumuz zaten terk etti ülkenin futbol alemini. Artık Klopp'u, Guardiola'yı ve maalesef Mourinho'yu konuşan eden çok. Bu bir anlamda dünya vatandaşı olmak, tüketici olarak. 

        Bu tüketici nitelemesini küçümsemeyin; şu an bile süper ligi izlemeyen ama Premier Lig aylık 150 TL olsa terk etmeyecek on binler var. Ülkenin ekonomisi düzelse bu fark daha da korkunç hale gelir. Hele ki Avrupa Süper Ligi filan kurulsa bu angaje hakem camialı ligi kimsecikler izlemez. Şu an bile bir yayın havuzu hesabı yapılsa acı gerçek görülür. 

        İngiltere'deki Brighton'ın ve hatta ağır konuşacağım, Fulham'ın burada rahatlıkla şampiyon olacağı bir seviyeye indik, farkına varmıyorlar. Kadroları geçiniz, taktik düzenleri var adamların. Fizik kondisyonun gerçek manasını oralarda izliyorsun. 

        Bizi İngiltere ile mi kıyaslıyorsun, çok başka faktörler var diyebilirsiniz lâkin bizsel faktörler daha ağır ve öldürücü, yok edici. Basın dahil futbol alemindeki her sinir noktasına hakim manipülasyon imparatorunu düşünün mesela. Hemen her yıl kendi camiasını şampiyon kılıyor da n'oluyor?! Nerede Gassaray, maddi durumu ne, vizyonu ne?! (Eleştirdiğim şahıs en iyi yerli hoca, varın ölçün seviyemizi...)

Önceki ve Sonraki Yazılar