Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

İki gol

Futbolda defansif özen ve atlet futbolcular çoğaldıkça çalım ve güzel gole olan özlemimiz artıyor. Sezon sonu itibariyle bu ihtiyacı giderebilecek gol oldu mu diye düşündüm ve iki gol aklıma geldi. Liverpool’da oynayan ve bence oraya yakışmayan Emre Can’ın kusursuz röveşatası, barındırdığı birçok detay nedeniyle harikaydı. Hatrıma gelen daha güzel gol ise yine sevmediğim bir topçudan geldi: Kevin Prince Boateng. (Adında Boateng geçen tüm futbolcular sorunludur.)

Tek vuruşluk golleri severim aslında. Çalım ardı olursa iyi olur. Öyle takım halinde gol entelliği yapmam, içimden gelen his bu ama Boateng imzalı Las Palmas golü herkesin beğeneceği bir gol, rüya gibi. Zamanında fanatik bir taraftar iken uykuya dalmak için goller hayal ederdim. Rıdvan Dilmen sağdan sıfıra iner, çizgide tam düşerken ortasını keser ve Aykut Kocaman sol volesi ile çakar. Gerçi bu ne biçim hayal ise birçok kez gerçekleşti! Benim çapsızlığım…

23 Ekim 2016 günü Las Palmas takımı, Villareal deplasmanında. Villareal takımı aynı Sevilla gibi birçok vasat üstü koşan oyuncu ile modern futbol oynar. İp gibi dizilirler; ne koşacak ne pas atacak ara bırakmazlar… Maçın en terbiyesiz dakikalarının ilkinde Las Palmas hücum setini kurmuş, imkân aramakta. 21 numara Viera bir an İniesta oldu; altıpas çizgisi hizasında sağda boşa kaçan Tana’ya aşırtma pas attı. Tana koştu o pasa doğru ama sol yanında hain bir stoperin beraberce koşu yaptığını biliyordu. Topu kontrol etmeye kalksa en fazla çektiğin şut, stopere çarpar, korner olurdu. Tana kardeş, koşarken dedi ki “ben bu topu çitmeyle, topukla tepeyim ki ortaya açılsın, belki vuran olur”… Valla yaptı, içeriye çitmeynen çevirebildi topu. Boateng uçan kafayla itelese güzel olur di mi? Hayır; o da havada yan durarak voleyi patlatsın öyle gol olsun, olur mu? Oldu, açın izleyin Youtube’dan.

Aşırtma pas, çitme pas, yatay vole. Maçı 2-1 kaybettiler ama o gol hiç unutulmayacak; bencileyin Las Palmas’lı birçok genç uyurken tekrar tekrar o anı yaşayacak. Ama işte biraz da takım ve futbolcularınızın biraz istikrarı olacak. Biraz sevdirecekler kendilerini. Misal Emenike adlı yalnızca başkanın sevdiği, Aziz’in mahkeme arkadaşı şahıs, sezon başında Monaco’ya Van Basten volesi attı, kimin hatrında kimin umrunda?!

***

Villareal’in yediği golü övdük, az daha gömeyim adamları… Enes Ünal’ı 14 milyon euro’ya transfer etmişler! Müjdat Yetkiner gibi yeteneksiz scoutlardan(?) onlarda da var demekki! Hollanda Liginde 18 gol attı ve birkaçı hakikaten süper goller fakat Enes Ünal, Las Palmas’ta dahi oynayacak çapta biri değil. Bebek yüz olabilir, genç olabilir ama o çapta biri değil. Sezon başı Kubilay Kanatsızkuş 63 pozisyona girip 3 gol sonrası övdüklerinde de aynı tespiti yapmıştım. Scout olacak adamdım vesselam…

Önceki ve Sonraki Yazılar