Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Kanatsız Şenol, Tolgay ve Diagne

Galatasaray Diagne'yi alarak büyük iş yaptı. 27 yaşındaki Senegalli 1.93 boyunda. Süper Ligde 34 maçta 32 gol, 4 asisti var. Forvet bölgesi siyahilerinden Bifouma ve Doukara'ya göre çok daha hareketsiz ve driblingsiz ama zaten pozisyon olarak onlarla aynı değil; santrfor... Attığı golleri izleyince bir numarası yok diyorsunuz ama demek en basit doğruları ve pozisyon almayı uygulayabiliyor.

Çok eleştirilen GS yönetimi Diagne ile uyumu yüksek olan Trezeguet için de uğraşıyor diyorlar. Eğer o da gelirse kıskanmamak elde değil; Fenerin sıfırdan kadro kuracağı gelecek yılda şampiyonluk onlara çok yakın olur.

Şenol Güneş Beşiktaş'ı rakip olamaz mı? Milli takımı düşünen Şenol zihni ile Fiko Başkan yönetimi birbirine çok uzak. Kanatsız hiçbir oyun planı olmayan Şenol Hoca'nın hemen tüm kanat oyuncuları satıldı. Sahte gülücüklü birlikte basın toplantıları yaraları kapatmıyor...

Elindeki vasat ve yüksek maaşlı oyuncuların tümü gidip yerine sıfırdan kadro kuracak dediğimiz Fenerbahçe'de halen bir futbol kurulu (aklı) yok. Şener artı para şeklinde alınan Tolgay'ın istikrar ve karakter sorunu olduğu açık. Onun tüm artı ve eksileri konuşulup üzerine düşünüldü mü? Maalesef hayır!

Tolgay bir röportajında "ben aslında bir 6 numarayım ama tekniğim var diye Türkiye'de 8 oynatılıyorum" demişti. Haklı çocuk... Ayrıca verdiği güzel pasların hemen hepsi kendi sağına. Solda kabak gibi boş adam olsa da o sağına oynuyor. Bunu dikkate alıp çift önliberolu sistemde solda, dörtlü orta saha diziliminde sol içte oynatılmalı...

Önceki ve Sonraki Yazılar