Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

KLOPP – GUARDIOLA

Süper ötesi ligimiz ara verdi ama dünyanın en iyi pazarlanan ve kaliteli ligi olan premier lig her takımın üç gün içinde yapacağı ikişer maçla karşımızda olacak. Perşembe öğle saatleri itibariyle oranlar açıklanmadığı için kupon önermeyeceğim ama bir giriş sohbeti yapalım.

         En büyük maç Klopp’un yönettiği Liverpool ile Guardiola’nın yönettiği Manchester City arasında olacak. Liverpool’un 27 Aralık günü Stoke City’yi 4-1 yendiği maçı izlemeye gitmiş Guardiola. Doğaldır ki rakibini canlı izlemek istemiş. Klopp’a sordular, Guardiola tribünde, ne düşünüyorsunuz diye. “İyi futbol izlemek için gelmiş olabilir” dedi; cumartesi günkü kapışma öncesi ortamı renklendirdi.

         Liverpool’un en büyük silahı, yarım yamalak uygulasalar da Klopp futbolu. Yoksa City’ye nazaran yıldızı yok sayılır. Sturridge var ama Klopp onu yedekte oturtuyor futboluna uymadığı için. City tarafında Aguero’nun cezası bitti. Yani Kevin De Bruyne, Sterling, Yaya Toure, David Silva ve Aguero ilk 11’de bekleniyor. Maç Liverpool’un sahasında olduğu için karşılıklı gol kesin. Zevkli bir maç olacak.

         Maç skoruna ilişkin istatistiksel tahmin 2-1 olarak çıkıyor. Ama ben Kloppçu olmama rağmen 2-2 ve hatta 2-3’lük bir manzara ile City’nin yenilmezliği tarafındayım. Kaleci olarak Liverpool üstün ama defans ve diğer tüm öğeler itibariyle City üstün.

         Peki, maçın Liverpool – Manchester United maçı gibi 0-0 bitme olasılığı var mı? O sonucu Mourinho denen defans tanrısı istedi ve aldı. Bu maçta öyle bir olasılık yok! Lider Chelsea 46 puanda. Liverpool 40, City 39 olarak ikinci ve üçüncü kapışacak.

         Açık ara lider Chelsea cumartesi günü Stoke City ile oynayacak. Cezaları biten Kante ve Costa dönüyor, çıtır çıtır yiyecekler… 4 Ocak’ta Tottenham deplasmanına gidecekler. Premier ligin zevkli hale gelmesi için Tottenham’ın kazanması şart! Ama bu Tottenham’a oynayın demek olmuyor; oynanmamalı zira Chelsea bu sıralar hem defans olarak taş hem de kaleci Courtois uçuk bir formla oynuyor. 100 milyon euro’ya kaleci transferi olur mu? Olabilir, kaleci Courtois için Real Madrid çıldırıyormuş, öyle diyorlar…

         Arsenal bu pazar Big Sam dediğimiz Sam Allardyce’ın başına geçtiği Crystal Palace ile kapışacak. Big Sam milli takımdan istifa etmek zorunda kalmıştı, gazetecilerin tuzağına düşmüştü, transfer hilelerini anlatmıştı. Palace ile ilk maçında zorlu Watford deplasmanında galibiyeti kaçırdı, 1-1 berabere kaldı. Arsenal’in tek farklı galibiyeti olasıdır ancak. Mesut Özil ve Alexis Sanchez ile transfer görüşmelerinde sıkıntı yaşayan Arsenal salı günü Bournemouth deplasmanına gidecek. Bu iki maçı 6 puanla kapatmaları şart zira 4 Şubat’taki Chelsea deplasmanına kadar önlerinde üç makul maç daha var. Hepsini kazanıp öyle çıkmak isteyeceklerdir o maça. Yoksa şampiyonluk iddiası kalmaz.

          Sizlere yarınki kuponlar dışında bir yeni yıl hediyem daha var: 3-1 biten Manchester United – Sunderland maçının özetini izleyin, Henrikh Mkhitaryan’ın attığı gol..!

Önceki ve Sonraki Yazılar