Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

KLOPPSU OKAN BURUK

Yalnızca sarı dişleri konuşulurken Klopp'u dâhi ve en iyi ilan etmemin nedenlerinden en mühimi, klasik yerleşim ve alan yapılarını değiştirmeye çalışması idi. Çokça denemelerde bulunduğu Dortmund'ta bir anda takımın stoperi, rakip kaleci ile başbaşa kalabiliyordu. Naifçe "dönerek oyun" dediğim, pozisyon sadakati sıfıra yakınsayan oyunun o denli delice uygulanabilirliği yoktu ama "oyun içinde oyun" anlamında Klopp'a çok miras bıraktı.

      Yerli teknik direktörlerin alayına karşıyım biliyorsunuz... Ama yer yer beni çok şaşırtıyorlar. Fatih Terim gibi başarıları(!) güçlü networkünden ibaret biri bile, bu köşede "alayına tempo layn..!" tarzı nedeniyle övüldü. Son dönemde Erol Bulut'un Abdullah Avcı çıraklığından öte şeyler denemesi,  Ersun Yanal'ın uygun topçuları bulunca pozisyon ve koşu sadakati tam takımları bile istatistik olarak yerle bir etmesi (kariyerinde en çok yendiği hoca Aykut Kocaman'mış) gibi birçok pozitif gözlem sahibiyim...

        Lâkin Okan Buruk çok daha farklılaşıyor artık. Futbolun cilveli halleri nedeniyle 2-2 biten son Trabzon maçında Başakşehir'de gördüğüm bazı küçük şeyler, Okan Hoca'nın biriktirdiği geçmişle birleşip bu övgü yazısını doğurdu. Azubuike'nin sağ, Mahmut'un sol ön koşuları beklenmeyen işlerdi. Mahmut'un "hoca diyor ondan çıkıyorum, bari atak sonlansın" zihniyeti olmasa ilk yarıdan üç olurdu. Mahmut ve İrfan varken Azubuike'yi eklemesi sezon başından bu yana yaşadığı orta alan hakimiyetsizliği sanırım... Okan Hoca'dan Mahmut'suz bir deneme bekliyorum ama bir tavsiyem daha olacak; daha çok ve dikkatli şekilde Klopp ve Guardiola izlemek... "Çapım bana yeter" diyen çözülüp atılır futbolda.

        Mademki Ünal Karaman'a hastasınız; yanına defans antrenörü alın demiştim Trabzon camiasına. Dediğimi duymadılar, kıymetimden tüm futbol alemi bîhaber; 9 lig, 7 Avrupa maçının hepsinde gol yedi Trabzonspor. Ligde dört kez öne geçtiği maçı galip bitiremedi...

        Beşiktaş ve Abdullah Avcı mecburiyetten 11'de 9 başarılı bir takım kurmuştu derbide. Lens sakatlanır ve doğrularda ısrar ederlerse "forma" puanları toplar ama görünen o ki şampiyon Fenerbahçe, Trabzon ya da Başakşehir'den biri olacak... Şu an herkes Fenerbahçe’yi önde görüyor ama Vedat Muriqi sakatlanırsa ne olur?

Önceki ve Sonraki Yazılar