Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Kocaman Kemal

Hep var olası Ali Ece, Alman futbolunun yeni hoca adaylarına şans vermekle uzun vadede doğru iş yaptığını aktardı güzel örneklerle. Teknik direktör olmak için eski topçu olmanın gereği yoktur fikrini de haklı şekilde savundu. Tam bu esnada Kemal Özdeş’i de andı.

Eski topçu olmanın gereği yok önermesine delil olarak sunmuş onu. Her yeni teknik direktör yeni bir futbol fikri dedikten sonra Kasımpaşa’dan yollanmasını son derece yanlış bulduğum Kemal Özdeş’i anmak yanlış mesajlar verir diye düşünerek itiraz ettim. Zira taaa Balıkesir zamanından bu yana Kemal Özdeş maçlarını izliyorum.

Kemal Hoca mevcut kariyerinin ortasına dek inisiyatif yanlısı idi. Yaratıcı ve en önemlisi cesurdu. Sonrasında Kasımpaşa’da kimsenin farkına varmadığı baskıdan ya da ligimizin dinamiklerinden(!) etkilendi; futbol anlayışı muhafazakârlaştı. Geçen yıl Neumayr ile yaşadıkları, onu kullanmaması çok şey anlatıyordu. Hatta insanların bu yıl FB - Kayseri 2-3’lük maçında fark ettiği Mensah’ı kullanma biçimi bile evrildiğine, yerelliğe ve sonuçlara mahkûm olduğuna delildi.

Yani Kemal Özdeş kendi deneylerine, yeniliklerine son verdi. Şu an o Berkan Emir’li Balıkesir maçlarını birlikte izlemek isterim onunla. Değdi mi hocam? Diye sorarım. 4 maçta 12 puan aldın, üç maç kaybettin ve kovuldun...

İşin acı yanı “değdi” diyebilir. Şu an herkes onun kovulmasına tepkili. Onda müthiş bir potansiyel görüyorlar. Birkaç ay sonra Ünal Karaman Trabzon’dan kovulsa yeni hoca Kemal Özdeş olur. Böyle bir şey olduğunda ya da herhangi yeni bir macerada Kemal Hocam’dan dileğim, dediklerimi bir düşünmesi... Eski Kemal’i silip atmaması. Kamuoyu hepten kör değil; maç izliyoruz, Klopp - Tuchel - Nagelsmann izliyoruz... Futbola umut ol hocam. Korkma. 66. Dakika fırsatçılarından, gol dediğin ya duran toptan ya tesadüfen olur diyenlerden olma.

Ve 66. dakika demişken aklıma gelen Aykut Kocaman... N’olur Fener’e gelme bir daha. Şahsi onurun da söz konusu bence…

Önceki ve Sonraki Yazılar