Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Ligler iptal

Ortalık toz duman... Maddi zorluk içindeki kulüpler yayın gelirine muhtaç. Kimse açıktan oynamalıyız diyemiyor. Gizliden konuşulan federasyon oynatmak istiyor. Ama gerek süper lig gerekse 1. Lig için durumlar fena... Covid-19 testleri pozitif çıkan çıkana. Beşiktaş, başkan dahil 8 vaka ile bombayı patlattı en son.

Erzurum hocası (Şifo) Mehmet Özdilek'in konuşmasını dinledim. Çoğu takım test yaptırmadan çalışmalara başladı diyor. "Biz yaptırdık, ilk test herkes negatif. Beş gün sonra dokuz kişi pozitif. Dört gün sonra eşi doğum yapacak oyuncunun mu evde 15 günlük bebeği olanın mı feryadını duymak istersiniz? Ne yapacak bu insanlar?!"

Ben çok etkilendim söylediklerinden. Bu illet hastalık geçip gitmiyor, tekrarlayabiliyor diyorlar. Akciğerde hasar bırakıyor diyorlar. Bu gerçekler varken bir futbolcu nasıl riske girer? Ailesinden çocuğundan ne kadar uzak durabilir? Özdilek ve ekibi 55 gün evinden çıkmamış temiz gelmişler ama takımın çalışma kampında bir onlar yokki! Kampta çalışanlar dahil 80 kişi varmış. Allah yazdıysa hasta oluruz, abartmayın deyip rahat davranan çok cahil var; her çalışana, girene çıkana nasıl dikkat edeceksin?

İki ucu dışkılı değnek yani. Vaka bildirimleri böyle giderse lig oynanmaz Türkiye'de. Ağustos sonuna ve hatta eylüle erteleyip; bir çare beklenmeli. Gelecek sezonun fikstürü sıkılaştırılır, çarşamba - pazar düzeninde ilerlenir. Ligi böyle bitirsen Trabzon, Fransızlar gibi projeksiyon hesaplı bitirsen Sivas şampiyon. Herhangi bir hesap türüyle Gassaray şampiyon olabileydi lig çoktan bitirilirdi Fatih Terim networkü ve monşeriyet gücüyle ama mümkünatı yok. Keşke GS lider gireydi salgına; zevkle izlerdim hükümet ve Terim mücadelesini...

Fransa ligleri bitirdi bitirmesine ama başta Lyon başkanı olmak üzere bazı kulüpler kızgın. Toplam zararın 700 milyon euroyu bulduğunu iddia ediyorlar. Seyircisiz dahi tamamlar, 350 milyon zarar ederdik hiç olmazsa noktasındalar. Mahkemeye gideceklermiş... Bizde de bitirilip Trabzon şampiyon  ilan edilirse GS dava eder muhakkak. Gerçi sonuç malum...

Bizim lig böyle bitirilirse Rize, Ankaragücü, Kayseri düşer; Hatay, Erzurum ve Bursa gelir. Küme düşmesiz bitirilirse bu sefer alttakiler dava eder... Kötü kokulu değnekler üst üste.

Önceki ve Sonraki Yazılar