Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Madridli ve Cimbomlu Hıncal

BİRÇOĞUMUZ sevmeyiz ama sivri dilli olduğu aşikâr Hıncal Uluç son günlerde döktürüyor. Real Madrid ve Aziz Yıldırım hakkında yazdıklarından bazı kısımları aktaracağım bugün sizlere. Sabah’ın internet sitesinden tamamını okumanızı da öneririm:
“Real Madrid’in 13. Avrupa Şampiyonluğu’nu bir Real taraftarı olduğum halde, hazmedemedim.
Yarı finalde, Bayern’i elerlerken hakem parmağı vardı. Bizim Cüneyt Çakır öyle bir penaltıyı vermedi ki, çok şey değişebilirdi.
Finalde Sırp Maziç, Liverpool’u Salah’ı hem de nasıl bilerek sakatlayan Sergi Ramos’u kırmızı kartla oyundan atsa, gene çok şey değişebilirdi. Sırp hakem faul bile vermedi. Yani İki Balkan Hakemi, Real’e kupayı vermek için adeta iş birliği yaptılar.
Dünya medyasına bakıyorum da.. Tersi olsa, bir Mısırlı Salah, mesela Ronaldo’yu öyle sakatlasa ve Real kupayı kaybetseydi, yer yerinden oynardı. Şimdi geçiştiriyor, hiçbir şey olmamış gibi Real destanları yazıyorlar.
İşin acı yanı… Maçı naklen yayınlayan TRT’nin sunucuları da, pozisyon onlarca defa tekrar edildiği halde Ramos’un nasıl hayvanca davrandığının farkına varamadılar ve söylemediler. Oysa tekrarlanan görüntülerde her şey o kadar netti ki…
…Salah ağlarken, o kasap utanmadan kupayı kaldırdı ve dünya medyası da onu alkışladı.”
Real Madrid’in kazandığı haksız kupa ve Ramos konusunda bu denli net ve dobra konuşan Hıncal Uluç, Aziz Yıldırım’a da sahip çıkmış ama bu defa Galatasaraylı kimliği ile:
“Yanlış anlamayın, bir gazeteci değil, bir Galatasaraylı olarak oyum Aziz’e... Kongreye sızabilsem sandığa onun adını atardım, yeminle.
Niye?
Galatasaray camiasının en sevdiği Fener baş- kanı da ondan... Seçildiği zaman 2 yıldızımız vardı. Şimdi 4... “Beş”ten de bir tırmık” aldık. Tarihin en çok Galatasaray Şampiyonluğu gören Başkana oy vermem de ne yaparım?
Her konuşmasını dinledikçe, daha da Azizci oluyorum. “Seçilirsem bu defa futbola odaklanacağım” diyor. Odaklanmadığı zaman 2 yıldız ekledik… Bir de olursa?
“Aykut Kocaman iyi Hoca, ona zaman tanımak lazım” diyor. Yani gelirse tutacak. Biz Galatasaraylılar da ayni fikirdeyiz. Aziz, Aykut’a zaman tanımalı... Şunun şurasına 5’inci yıldıza “Dört Şampiyonluk” kaldı.”

Önceki ve Sonraki Yazılar