Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Sapan insan

David Moyes onun için “insan kılığına girmiş sapan” benzetmesini yapmıştı. Arsenal hocası Arsene Wenger “onun yeteneği haksız rekabete neden oluyor” demişti. Bahsettikleri isim, Rory Delap’ti. Eski bir futbolcu. 2008 yılında Stoke takımında tanımıştım onu.
         Delap oynadığı takımlara attığı uzun taçlar sayesinde 42 gol attırmış bir efsane. Otuz yaşında keşfetti yeteneğini. Ortalama 38 metreden; kavisli şekilde 60 kilometre hızla attığı taçta, topa biri dokunduğunda gol oluveriyordu. Korner atışından ve hatta frikikten tehlikeli bir durumdu.
         Delap taç atmasın diye topu kornere bırakıyordu kaleciler. Taç atarken onu rahatsız etmeye çalışan rakip takımın yedek oyuncusu sarı kart görmüştü. Delap’in takımı Stoke City ile maçı olan West Ham, ona engel olmak için reklam panolarını öne almıştı ama durduramamıştı. 2-1 yenildiler, Delap’in taçtan gelen asisti ile…
         Delap ilham oldu, uzun taç atma rekorları var bugün. 60 metre öteye top atabilen insansılar var ama hiçbiri bir Delap değil zira o kavis ve hız, hedef tutturma başka kimsede yok. Olmadı da henüz.
         Delap gençliğinde cirit şampiyonluğu yaşamış bir İrlandalı idi; taç atışlarını cirit tecrübesine bağlayanlar oldu. 37 yaşında futbolu bıraktı üç yıl önce.
         İngiltere ligi yani premier lig böylesi hoş öykülerle, kariyerlerle dolu. Bizde bırakın öykülerimiz olmasını, yirmi yıl önceki maçlarımızın kaliteli görüntüleri, istatistik kayıtları yok. İşimiz gücümüz kavga, küfür. Derbiymiş, ezeli rekabetmiş, ruhmuş… Hadi oradan! Ego ve lego bu ülkede futbol.
         Premier ligi sevenler ülkemde az değilmiş. E-dergi bile çıkartıyorlarmış. Twitter’da @premierTurkiye hesabı onlara ait. Ada Futbolu isimli güzel bir dergi çıkartıyorlar. İlk 23 sayısı PDF formatında, “adafutbolu.com” adresinde. Ben o siteyi keşfettim ya; uzun süre kitap okumayacağım.

***

Bugün normalde iddaa günümüz. YURT İddaa üç haftada toplam 84 oran kazandırdı. Bu oranın seksenlik kısmı bendenizden geldi ve ben süper lig / premier lig takipçisiyim. Milli maç arası nedeniyle bu iki ligte 15 Ekim’e kadar maç yok. 14 Ekim cuma günü çarpıcı tahminler, yüksek oranlı sistem kuponları yine YURT’ta olacak, bayiinizden “İSTETTİRİN”. YURT yeniden ayağa kalkıyor ve artık her yerde bulunacak; yeter ki bayii, talepte bulunsun.
         Bu yazı kaleme alındığında cumartesi iddaa oranları açıklanmamıştı. Bu akşamki 7 maçtan bir banko kupon çıkar mı? Bosnalı golcü İbiseviç, “Belçika bizden korksun” dedi. Hazard, Lukaku, İbiseviç ve Dzeko. Karşılıklı gol olur. Faroe Adaları, Macaristan ile 0-0 kalabildi; Letonya ile maçları ALT biter. Belarus, Fransa ile 0-0 kalabildi; Hollanda’dan erken gol yemezse o maç da ALT bitebilir. Kupon tamamlama maçı Fransa – Bulgaristan:

102 Belçika – Bosna VAR (1,65)
107 Letonya – Faroe ALT (1,60)
105 Hollanda – Belarus ALT (2,05)
103 Fransa – Bulgaristan 1 (1,05)
Oran: 5,68

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar