Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Stevic’in ortası

Gary Lineker (eski İngiliz golcü) “Benim kariyerim boyunca yapamadığım dört beş hareketi, Messi her maç yapıyor” diyerek güzel bir övgüde bulunmuş. Messi’nin dünya kupası yok diyenlere de “Maradona’nın da Avrupa Şampiyonluğu yok, Messi’nin dört tane var” cevabını vermiş. Katılıyorum…
Yapılan her 47 ortadan birinin gol sonucu veriyor olmasından bahsetti Uğur Meleke. Tam da Chelsea hocası Conte ile şımarık oyuncusu Hazard arasındaki tartışmaya da değinmiş oldu.
Hazard şöyle demişti: “Futbol basit bir oyun.
Eğer enli-boylu santrfor arıyorsanız, yüksek
toplarla oynayacaksınız demektir. Oysa biz kaliteli bir takımız ve pekâlâ yerden hücum edebiliriz.
İngiltere’nin en iyi takımına, Manchester City’ye bakın. Onların uzun bir santrforları yok ihtiyaçları da yok. Çünkü topu yere indirip, harika bir futbol oynuyorlar.”
Yine de orta ile gelen goller ayrı bir güzel oluyor. Futbolcu olarak pek takdir etmezdim ama Beckham’ın ortaları geliyor aklıma. Ha bir de meşhur 6-0’lık maçta Stevic’in Serhat’a yaptığı orta zihnimde beliriyor; yörünge olarak kusursuzdu, ne kaleci ne stoper müdahale edebilmişti.
Hele ortaya röveşata ya da yarım vole yapıştırılması futbol seyrinin doruk noktasıdır.
Modern futbol dedikleri menem bunları aza indirgedi, dilerim yok etmez…
Gürcan Bilgiç şunu yazdı: “Aykut Kocaman’ı Fenerbahçe’nin başına getiren neden, kulübün başka çıkış şansı olmamasıydı. Para yok, transfer yasak, sattığın kadar alabiliyorsun, ya serbest oyuncu bulacaksın ya da kiralık. Kalite olarak geride kalmış bir takımı ancak Aykut Kocaman gibi bir sistem ve prensip hocası ayağa kaldırabilirdi.”
Evet, Aziz’in Aykut’tan başka çaresi yoktu ama kadro kalitesi olarak rakiplerin gerisinde kalmak kimin suçu? Bu kadar borç ve ağızda sakız olan kurumsallaşamama kimin hatası? 33 yaşında kaleci ve forvet alıp üçer yıllık sözleşme imzaladılar daha sezon başı… Ali Koç gelse bile iki yıl uğraşacaklar kadroyu temizlemek için…
Fenerbahçe başkanını kongre üyeleri seçer mesajı veren Mahmut Uslu ve benzerleri Ali Koç rüzgârının farkındalar. Bir yılda kaydedilen 9 bin üye ile kazanacaklarından eminler… Ali Koç’un kazanabilmesi için 20 bin katılım lazım dedi Selim Soydan. Herkes gitmek ister ama teknik olarak o kadar kişi oy kullanabilir mi?
Sanmıyorum…
Sistemli Sistem Önerisi:
139 ve 119 kodlu maçlar 0-2 açık ve banko. 101 ve 149 nolu maçlar H0 ve 0 olarak bankoya eklenir. Bu dört bankolu dört kuponun altına 118 ve 109 nolu maçların beraberliği, 106 ve 105 nolu maçların handikap sıfırı ve 145 nolu maç 2 tercihi ile eklenmelidir. Sistem 2 ve 5 oynanır her birinde. 176’ya on bin hedeflenir.

Önceki ve Sonraki Yazılar