Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Tek engel Klopp

Manchester City başta olmak üzere Amerika, Çin, Avustralya’dan on tane daha kulübün sahibi olan City Grup adlı holding, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin ortaklığının eseri.

        Messi ile beş yıllık anlaşmışlar, 700 milyon Euro karşılığında. İlk üç yıl yani 36 yaşına dek Manchester City’de oynayacak. Sonraki iki yıl New York FC’de. Messi için çok iyi anlaşma. Kişisel diğer gelirleri ile beş yılda 1 milyar Euro’yu aşması kesin...

        Ama her şey bitmedi. Barcelona’nın kötü başkanı Bartomeu kulübü darmadağın etmeye devam eder gibi Messi krizini de kötü yönetti. Yanlış hoca seçimi konusundaki istikrarını sürdürdü ve defans manyağı Hollandalı Tolunay dediğim Ronald Koemann’ı getirdi. 8-2’lik Bayern maçının hemen ardından Messi ile görüşen Koemann, takımdan ilk olarak Suarez’i yollayacağım dedi. O Suarez ki şu an dünyadaki en iyi üç son vuruşçudan biri ve Messi’nin kankisi. Özetle Messi’ye de git dendi. Ama Messi bir salaklık etmişti. Covid süreci nedeniyle ertelenen şampiyonlar ligi maçları nedeniyle her haziran ayında kullanabileceği bedelsiz ayrılma maddesini aktive etmemişti. Covid sürecinden dolayı sonrasında aktive edebileceğini düşündüler avukatları ile birlikte.

        Şu an kötü Barca Başkanı Bartomeu ve İspanya La Liga yönetimi iş birliği halinde. Messi’nin bonservisi 700 milyon Euro diyorlar. Perde arkasında City Grup’un 100 milyon Euro artı Gabriel Jesus teklifinin reddedildiği konuşuluyor.

        Messi’nin menajeri baba Jorge Messi birkaç gün önce Bartomeu ile görüştü. Bir yıl daha kalsın şeklinde ayak yapıyorlar, iki yıllık yeni anlaşma öneriyorlar güya... Taraftar tepkisini Messi’ye yöneltip hatalarını örtme peşindeler...

        Dilerim Messi bir şekilde kurtulur ve yeni bir başlangıç yapar. Tarihin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu bir Tolunay Koemann takımında bir yıl kaybetmez. Messi’nin temposu düşeli üç yıl oluyor zaten... Zaman kıymetli. Bir an önce iyi bir takıma gitmeli.

        Guardiola aslında bu kaleciden az koşabilen Messi’yi istemiyor aslında. Ama o da yıllardır kazanamıyor şampiyonlar ligini. Yaşadığı şanssızlıklar akıl alır gibi değil fakat kimse anlamaz ki. Messi ve Guardiola başarmak zorunda. Mümkün... Tek engel: KLOPP.

Önceki ve Sonraki Yazılar