Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Tek vicdanlı Galatasaraylı: Hıncal

İki değil ard arda üç maç, tüm sezonda en az beş maç aşırı lehte hakem kararları ile bu yıl da kâğıt üstünde şampiyon olacak Fatih Terim Galatasaray’ı. Geçen yılki Alanya ve Fenerbahçe maçları da unutulmaz ama bu yıl fark daha büyük olduğundan çok dikkat çektiler:) Fener deplasmanında yaşanan bir ara gazı senaryo imiş demekki..!

Aziz Yıldırım kalsaydı Fenerliliğini hepten askıya alacak olacak olan biriyim ben. Burada objektif olmaya özen gösterdim, kendi takımıma iki kat acımasız oldum lâkin bir noktada baktım ki kibarlıktan esas söylenmesi gerekenleri söylemiyorum… Doksanların sonundan itibaren Fatih Terim tahakkümü ile tanıştık. İşbu yıllarda bu denli hakim olamaması gerekiyordu ama ilginç şekilde hüküm sürüyor…

“Baskı sonucu oluşan hakem saçmalaması ve eyyamcılık” deyip Mehmet Demirkol gibi olayları ve özellikle son iki maçı görmezden gelebilirdim. Seviyeli bir üslup takınırdım..! Tersine davrandım, birkaç yazıdır çok şey söylemeye çalıştım…

Galatasaraylı Ahmet Çakar’ın hedef saptırdığı, orta sahadan Galatasaray’a penaltı çalan şimdiki MHK Başkanı Sabri’yi temize çıkardığı ortamda ben şöyle düşündüm: “Yahu bir cimbomlu da çıkıp 'layn bizim bu son iki maç, aşırı sakat!' falan demez mi? Bir şeylerden şüphelenmez mi? İnsafa gelmez mi?”

Pek de sevmem ama hakkını da yemiyorum demekki: “Demişse deli Hıncal demiştir” dedim içimden… (Hıncal Uluç) Valla demiş bir şeyler… Hem de çok şeyler, dikkatle okuyunuz:

“Bir uygulama yüzünden sistemden vazgeçilmez. Biz VAR’sız futboldan çok çektik. O zaman hakemler daha rahat cambazlık yapıyorlardı. Şimdi en azından iki cambazın aynı ipin üzerinde oynaması lazım. Galatasaray‘ın iki haftadır maçlarında olduğu gibi. O ikişerden dörder hakemi gelecek sene görmeyeceksiniz. Olan Beşiktaş’a, Rize’ye oldu. Rize’nin bu 3. maçı. Türkiye’nin en iyi futbollarından birini oynayan Rize’nin Avrupa’ya gitmesini engellediler. Çünkü Rize’nin arkasında matbuat yok. Galatasaray-Medipol Başakşehir maçı benim için final değil. Sözün bittiği yerin içinde bu maç. Kaç puanı var Başakşehir’in? 66. Galatasaray’ın kaç? 66. Kağıdın üzerinde var. Benim vicdanımda Galatasaray’ın 60 puanı var. Galatasaray’a 6 puanı hediye ettiler. Rize’de ve Beşiktaş maçında hakemler ve VAR müessesesi 6 puanı hediye etti. Galatasaray eğer şampiyonluk kupasını alır müzesine götürürse, o müzeye yakışmayacak ilk kupa olacak. Beşiktaş ve Rizespor maçlarını seyrederken Galatasaraylı olduğumdan utandım. İki maçı hakemler Galatasaray’a verdi.”

Önceki ve Sonraki Yazılar