2023 adayı: Ve Kılıçdaroğlu sinyali verdi

Tüm Türkiye, hatta bazı dünya basını Sedat Peker'in yaptığı açıklamalara odaklanmış durumda. 

Evet yaptığı açıklamalar dikkate alınmalı ve soruşturulmalı... 

Bu iddialar doğruysa ismi geçen kişi ve kişiler Yüce Türk Yargısına ve Yüce Türk Milletine hesap vermeli. Asılsız ise daha önce iktidar için mitingler yapan Sedat Peker'e gereken ceza verilmelidir. 

Herkes bu konuya kilitlenmişken ben başka bir konuya değinmek  istiyorum. 

Herkesin gözünden kaçmış olmalı ki pek bir yerde göremedim.

Erken seçim olmazsa 2023'de Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Sn. Erdoğan bu seçimde aday olacak (yasa müsaade ediyor - etmiyor tartışmasına girmiyorum) peki muhalefetin adayı kim olacak?

CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde tamamen Z kuşağının olduğu bir platform olan Twich'te Jahrein'in programına konuk oldu. 

Sn. Kılıçdaroğlu'nun bu programa katılması cesaret isterdi ve o cesareti gösterdi. Bunu belki hiç bir siyasetçiden göremeyeceğiz. Hele Erdoğan'dan kendi fikrim hiç göremeyeceğiz. 

Bu arada ilk kez bir parti genel başkanı bir Twitch yayıncısına konuk olup soruları yanıtladı.


Yayını anlık 320.000 kişi izledi, toplamda 1 buçuk milyon kişi izledi. Kılıçdaroğlu ikna edebildiyse tam 1.5 milyon oy demek oluyor. 

Tüm partilerin inmeye çalıştığı kesim Z kuşağına "Demokrat Kemal Amcaları" ulaştı ve başarılı olduğunu da düşünüyorum. Çünkü çok samimi ve içtenlikle bir sohbet oldu. 

Kılıçdaroğlu yayın sırasında "Ben seçildiğimde..." dedi... 

Çok dikkat çeken bir kelime. Hemen akıllara acaba Kılıçdaroğlu mu aday sorusu geliyor? 

Bu açıklama elbette izleyicilerin de dikkatini çekti. Hemen soru geldi. 
Cevap: Ben partim adına konuşuyorum, bireysel konuşmuyorum. 

Elbette Sn. Kılıçdaroğlu'nun böyle bir cevap vermesi normal. 

Ama neden olmasın? 

İktidar çok kötü durumda. Son yaşanan olaylardan sonra halkın güveni artık hiç kalmamış durumda. Seçim yok deniliyor ama ben seçimi çok uzakta görmüyorum. 

AKP'de yaşanan olaylar artık Sn. Erdoğan'ın kontrolünden çıkmış görünüyor. Belki bugün belki de yarın bir değişiklik yapsa biraz toparlayabilir mi? Hiç ama hiç zannetmiyorum. 

Sokakta insanlar şoke içinde. Çok büyük iddialar var ortada ve Cumhurbaşkanı bu olaylara sessiz kalıyor. İnsanlar ismi geçen kişilerin konuşmasını değil Erdoğan'ın bir şey demesini bekliyor. 

İlerleyen günlerde bakalım neler neler çıkacak. Umarım bu iddialar doğru değildir. Dış ülkelerin bize bakışları daha da kötü olacaktır. Bu da ticaretimizi olduğu gibi ekonomimizi etkileyecektir. 

Muhalefet de artık halkın önüne çıkalım diyor. Çünkü halkın sesini duyuyor. İktidar da duyuyor ama doğal olarak işine gelmiyor. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Gençler, merak etmeyin o gün gelecek ve bu başınıza gelenleri unutacaksınız. Pirüpak, tertemiz bir ülke vaadimdir size. Türkiye’yi mafyaya, çetelere, sureti haktan görünen yağmacılara yedirmeyeceğiz. 
Erdoğan, gel helalleşelim. Seçimden kaçılmaz. #HemenSeçim" dedi. 

Erdoğan helallik istemişti, muhalefet sandıkta helalleşelim diyor. Erken seçim istiyor! Bunu muhalefet değil halk istiyor halk! 

Yıllardır AKP'ye oy veren yurttaşlar artık o kadar pişman ki... "Ulan biz Kılıçdaroğlu'na haksızlık etmişiz. Yalancı dediler inandık. Mezhep dediler inandık. Aslında adamın yalanı yok meğer doğruları diyormuş biz göremiyormuşuz. Bizene mezhebinden insanlık önemli. Hak yemez en iyi bunu biliyoruz. Bir kez bile oy vermedik bir de bununla övündük, şimdi bak halimize. Bu kez hem oy verecem hem de oy verdirmek için çalışacağım. Beğenmezsek değiştiririz, biz halkız bunu yeni anladık" diyor.  

Bunlar çok önemli sözler... 

Yani diyeceğim: AKP hakikaten gidiyor... Yerine gelecek olan kişi şimdiden bu ülkeyi nasıl toparlarım diye düşünmeli... 

Z kuşağı "Demokrat Kemal Amcalarını" yakından takip ediyor. 

Galiba seçim sonucunu da Z kuşağı belirleyecek. Bu verilerle de Sn. Kılıçdaroğlu çok çok önde... 

Şimdiden görüyoruz: Hazırlanın güzel, güneşli günler yakın...

Önceki ve Sonraki Yazılar