AKP’li isim anlatıyor: Bakın kimmiş Kemal Kılıçdaroğlu

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde daha önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 13 kişi şehit edildi.

Tüm ülkenin içi yandı, 13 eve ateş düştü.

 Herkes operasyonun ayrıntısını merak ediyordu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde böyle operasyonlar için yetiştirilmiş çok özel birimler yok mu?

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, operasyonun başarısız olduğunu ifade ederek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın istifa etmesi gerektiğini açıkladı.

 Operasyonun siyasi tartışmasına gelecek olursak…

Biraz geçmişe gidiyoruz.

“İstanbul seçiminin tekrar yapılacağı 23 Haziran 2019’dan birkaç gün önce Ali Kemal Özcan, İmralı’da Öcalan ile görüşüyor. Öcalan’ın “HDP seçmeni seçimde tarafsız kalsın” yazılı mektubunu kamuoyu ile paylaşıyor.

Özcan da bu görüşmenin devlet izniyle gerçekleştiğini ifade ediyor. “

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, operasyonla ilgili Erdoğan’a sorular yöneltti.

Biri de şu:

“Abdullah Öcalan’dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken, neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz? İstanbul seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?”

Gazeteci İsmail Saymaz, Ali Kemal Özcan’a Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a sorduğu bu soruyu söylüyor.

O dönem devlet izniyle Öcalan ile görüşen Ali Kemal Özcan’ın cevabı: “Kılıçdaroğlu’nun siyasi tarzına bir sürü eleştirim var ama bu cümlesi doğru. Bu cümlesi tarihidir.”

Ali Kemal Özcan, 13 vatandaş için Öcalan ile görüşme talebi olsaydı sorusuna, “Kafa üstü atlardım. Çünkü ben acı ile yaşayan insanım” diyor.

Eğer görüşülse sonuç alınabilir miydi? Sorusuna ise “Yüzde 99 değil, yüzde 100” sonuç alınırdı diyor.

“TERBİYESİZ” NE DEMEK!

Kılıçdaroğlu, “13 şehidin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sen nasıl yüzsüzsün ya? Sen de nasıl bir yüz var ya? Terbiyesiz herif” ifadelerini kullandı.

Bundan dolayı, Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na “500 bin TL”lik tazminat davası, karşılığında Kılıçdaroğlu da “5 paralık” tazminat davası açtı.

Ortada bir haksızlık varsa yasal yollardan bu mağduriyet çözüme kavuşabiliyor. Örnek olarak tazminat davası gibi.

Cumhurbaşkanı’nın, Türkiye’de 15 milyon kişinin oy verdiği partinin genel başkanına “terbiyesiz herif” demesi düşündürücü…!

Suçlamalar bununla da bitmiyor…

Kılıçdaroğlu’nu, CHP’yi PKK ile suçluyorlar.

CHP Atatürk’ün partisidir ve bir terör örgütüyle aynı cümlede bile geçirilemez.

Terör örgütü PKK’nın saldırdığı tek lider de Kemal Kılıçdaroğlu… O saldırı da bir askerimiz, canımız şehit oldu. Kılıçdaroğlu da o saldırıda ölümden döndü.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu için “koyun bile güdemez” dedi.

“Hesap, kitap bilmez” dedi.

AKP eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, bakın Kılıçdaroğlu’nu nasıl anlatıyor:

“Kemal Kılıçdaroğlu’na benim sevgim, saygım çok başka. Sayın Kılıçdaroğlu’nu 1988-89’da tanıdım. Kılıçdaroğlu’nu Özal’a öneren Gelirler Genel müdürü rahmetli Altan Tufan önermişti. Özal, Altan Tufan’a çok değer verirdi. Çok iyi hesap uzmanı/maliyeciydi.

"Bir şeye dikkat ettim, Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman Özal ile çalışmaya gelse, Özal ayağa kalkar ‘Kemal hoş geldin’ derdi. Normalde Özal sabah 04.00’a kadar çalışır bürokratlardan biri gelir biri giderdi. Kemal Bey’e farklı davranırdı.

Kılıçdaroğlu, siyasette rahmetli Erdal İnönü’den sonra tanıdığım en dürüst, demokrat devlet adamı. Erdoğan, SSK Genel Müdürü diye güya küçümsüyor, Özal gibi biri ‘Kemal, devletin hesabını, kitabını, bütçe tekniğini en iyi bilen’ diye hep överdi. Ben bunun şahidiyim. Kılıçdaroğlu Özal ile bu ülkenin bütçesini hazırlıyorlardı. Sucuk imalathanesinin muhasebeciliği ayıp değil ama Sayın Kılıçdaroğlu’nu küçümseyecek konumda değildiniz.”

"Özal’ın vefatından sonra öğrendim ki Kemal Kılıçdaroğlu, Hz.Ali’nin çocukları Hz.Hüseyin ve Hasan’nın soyundan geliyormuş. Türkiye’de peygamber soyundan gelen iki aile varmış meğer. Peygamber soyundan gelen iki aileden biri Kılıçdaroğlu ailesi diğeri benim çok saygı duyduğum eski Urfa milletvekili Cenap Gülpınar ailesi (AK Parti Urfa Milletvekili) Benim şeyh/tarikatlar gibi bir inancım yok ama bu aileler var"

CHP BERAT ALBAYRAK’I SORDU, AKP’DEN YANIT GELDİ

CHP, sosyal medya hesabından eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ilgili, “128 milyar doların nereye gittiğinin açığa çıkmasını kim engelliyor? Döviz rezervimiz eksi 47 milyar dolara nasıl geriledi? Ekonomiyi kimler çökertti? Damadı kimler susturuyor? 128 milyar dolara ne olduğunu kimler saklıyor?" diye paylaşım yaptı.

CHP’nin Berat Albayrak sorularına AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten yanıt geldi:

CHP'nin Sn Albayrak'ı hedef alan kirli dili, bir iftira furyası ile birlikte linç kampanyasıdır. CHP'nin bu çirkin dilini kınıyoruz, Türk siyasetine yakışmadığını ve iftira kampanyası olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

Herkes Berat Albayrak’ı merak ediyor. Sn. Albayrak’ın kameralar karşısına geçip ben buradayım demesi gerekir. Akıldaki sorulara da bir bir yanıt verip yoluna devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Güzel yarınlarda görüşmek ümidiyle

Önceki ve Sonraki Yazılar