Bu kadar korkmayın be!

Hepinizin bildiği gibi tüm Türkiye, geçtiğimiz günlerde bir gece yarısı “104 Emekli Amiral”in yayınladığı bildiriyi konuşuyor.

“Son zamanlarda Kanal İstanbul, gerekse Uluslararası Antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında Montrö Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması endişe ile karşılanmaktadır…” diye başlayan bildiriye iktidar, ortağı MHP, hatta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de tepki gösterdi.

Tabi bu olay sadece tepkiyle de kalmadı ertesi gün bazı amiraller gözaltına alındı.

Gözaltındaki Amirallerin avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, KRT TV’de Gürkan Hacır’ın programında açıklamalarda bulundu:

“Bugün, yaşları nedeniyle gözaltına alınmayan 4 amiralin ifadelerinin pazartesi günü alınacağı yolunda da  bir haber geldi. Pazartesi günü bunlara gel demelerinin sebebini şu şekilde yorumluyorum iyi niyetimle, ‘nasıl olsa siz yaş nedeniyle ileri yaştasınız nasıl olsa ifadelerinizi alırız. Pazartesi gelseniz de olur’ şeklinde algılamak istiyorum.”

Av. Şule Nazlıoğlu Erol, amirallerin aynı koğuşta mı yoksa ayrı ayrı mı kalıyorlar sorusuna:

“Hayır, tek tek. Bu sırada diğer suçlamalardan gelen şüphelilerle birlikte dağıtılmış vaziyetteler”

Öncelikle bu bir bildiri değil, yani iktidarın anladığı şekilde bir bildiri değil. Öyle bir bildiri olması için arkasında kamu gücünü barındırması lazım.

 Bunlar hepsi emekli amiraller, bunlar anayasal hakkını kullanmış insanlar, fikirlerini beyan etmişler. Bir de bunlar denizler, boğazlar, anlaşmalar, sözleşmeler konusunda Türkiye’de bilirkişi insanlar.

 Bırakın uzmanlıklarını, bilirkişiler. Artı bir de Montrö konusunda hassasiyetleri çok büyük.

İsmail Saymaz, Av. Erol'a Meral Akşener'in "zevzeklik" ifadesini sorunca Erol:

"Bu ifadeden dolayı çok üzgünler. Mutlaka yasal haklarımızı kullanacağız. Sadece Meral Akşener'e değil, MHP'nin başındaki kişiye de dava açacağız." dedi.

AYTUN ÇIRAY'DAN "ZEVZEKLİK" AÇIKLAMASI

İYİ Parti Genel Başkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Akşener’in “zevzeklik” sözüyle ilgili açıklama yaptı:

"Biz Sayın Akşener ile 24 senedir tanışıyoruz. 24 senelik siyasi süreci beraber yaşadık. Demokrasi ve Türkiye'nin kahramanları ile ilgili düşüncelerinin benden farklı olmadığını çok net biliyorum.

Kendisi ile henüz yüz yüze görüşemedik ama benim telefonla kısa görüşmemden çıkardığım şu; Sayın Akşener bunun bir gece vakti birkaç kişi tarafından sızdırılmasını kast etmiş. Bunun bir yanlış anlaşılmaya neden olacağından endişe etmiş."

KILIÇDAROĞLU SERT KONUŞTU

İktidar yetkilileri bu bildirinin bir darbe iması olduğunu savunurken, CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, “Ne darbesi, darbe yok, amaç gündem değiştirmek. Esnafın-işçinin-işsizin derdini örtmek için ‘Vayy bize darbe’ diye amirallerin Montrö açıklamasına mal bulmuş mağribi gibi saldırdılar. Ne darbesi kardeşim ne bu paranoya? Ama artık kimse yemiyor bu numaraları…

Halkın gündemini çalmak için telefon açıyorlar Yargıtay’a “Siz de bir bildiri yayınlayın” diye. Ya benim bildiğim esas duruş askerlikte olurdu bu sivil darbeden sonra sivil hayatta da esas duruş başladı.” diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CORONA NEREYE GİDİYOR?

Vaka sayıları neredeyse 50 bine dayandı. Her  geçen gün vaka sayıları da vefat sayıları da hızla artmaya devam ederken bu veriler hepimizi korkutuyor.

Worldometers'ın yayımladığı verilere göre, Türkiye koronavirüs vaka sayısında birinci oldu.

Türkiye'nin birinci olduğu listede 1.3 milyar nüfuslu Hindistan ikinci oldu.

foto-vaka.jpg

ANKETLER NE SÖYLÜYOR: ERDOĞAN GİDİYOR

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz’ın paylaştığı son anket sonuçlarına göre Millet İttifakı'nın oy oranı Cumhur İttifakı'nı geride bıraktı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fark attı.

Avrasya Araştırma'nın paylaştığı son anket sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldığında AKP’nin oyları yüzde 33.2, MHP’nin oyları yüzde 6.9; CHP yüzde 26.8, İYİ Parti ise yüzde 13.8 bandında yer aldı.

Bu sonuçların ardından Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı 40.1, Millet İttifakı’nın oy oranı 40.6 oldu.

Ankette, “Recep Tayyip Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı adayı olursa oy verir misiniz?” sorusuna katılımcıların, yüzde 48,2’si “kesinlikle oy vermeyeceğim” yanıtı verdi.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a tarihi fark 

“Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Ekrem İmamoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır?” sorusuna yüzde 50,4’ü “Ekrem İmamoğlu”,  yüzde 42,3’ü ise  “Erdoğan” yanıtını verdi.

Öte yandan katılımcılara yöneltilen, “Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Mansur Yavaş ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır?” sorusuna yüzde 41,1’i “Mansur Yavaş”,  yüzde 29’u ise  “Erdoğan” yanıtını verdi.

Uzun zamandır anketleri dikkatle takip ediyorum. Şu zamana kadar çıkan anket sonuçlarına göre, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilebilmesi imkansız görünüyor.

Muhalefetin aday arayışının da aslında bittiği görülüyor.

Bu sonuçlardan dolayı korkuyorlar mı diyorum kendi kendime…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TFF 1. Lig'de lider olan ve Süper Lig yolunda ilerleyen Giresunspor'a başarılar dilemek için Giresun’da bir binaya pankart astırıyor.

Tabi bu pankartı gören yetkililer apar topar kaldırtıyor.

Ben de diyorum: Bu kadar korkmayın be…

imamoglu.jpg

KEYİFLER GICIR

Geçtiğimiz günlerde AKP’nin büro personeli Kürşat Ayvatoğlu’nun videoları çıkmış ve lüks yaşamını tüm Türkiye öğrenmişti.

AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın kuzeni ve aynı zamanda danışmanı olan Ömer Işık’ın balya balya euro ile ortaya çıkan görüntülerinin ardından Cumhurbaşkanlığı'nda yakın koruma olduğu iddia edilen bir kişinin de para görüntüleri çıktı.

Cumhurbaşkanlığı koruması olduğu iddia edilen “Hakan Tek” diye bir vatandaş… AKP'nin önde gelen isimleriyle pozlar verdiği, milyonluk araçlara bindiği ve deste deste para saçtığı videolar paylaşıldı.

Aynı o kişinin, milyonlarca liralık araç direksiyonunda Rabia işareti yaptığı ve alkol içtiği de görüntülere yansıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü hemen olayla ilgili araştırma başlatıyor. EGM'den yapılan açıklamada, "Kocasinan/Kayseri adresinde ikamet kaydının olduğu anlaşılmıştır. Dezenformasyon yapan şahsın, 'Cumhurbaşkanlığı’nın yakın koruması olduğu' iddiası asılsızdır. Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığında herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Özel bir şirkette şoför olarak çalışan H.T, 'Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi' gerekçesi ile gözaltına alınmıştır." denildi. 

Cumhurbaşkanı koruması olduğu iddia edilen şahsın aslında özel bir şirkette şoför olduğu tespit edilmiş ve gözaltına alınmış. 

İzlemek isterseniz: https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/bu-kadarina-da-pes-erdoganin-korumasi-oldugu-iddia-edilen-sahisin-para-ve-bi-h178645.html 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar