Reis'e kötü haber: Aranan lider bulundu

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a kötü haber ya da canını sıkacak bir haber veriyorum…

Sol, veya da muhalefet çatısı aradığı lideri buldu.

Artıbir Kamuoyu ve Pazar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, ““Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz” diye sordu ve yaptığı anket sonucunu yayınladı.

Bu anket sonucuna göre, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43.2 oy alırken, rakibi yani anketlere göre “muhalefetin lideri” 41.2 oy aldığı  görülüyor. 10.3 kararsız, 2.1 oy kullanmayacağım, 3.2 de hiçbiri diyor.

Bitmedi!

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Eylül ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkabilecek adayları araştırmıştı.

O anket sonucunda da Erdoğan’ı o isim geçmişti…

Recep Tayyip Erdoğan: %40,8
…………………………: %43,7
Kararsız/Hiçbiri: %15,5

Bitmedi!

  • Kendisi için şovmen dediler
  • Seçim zamanı C.B tarafından “Adam değilsin” denildi (Mesele hangi şehirden olup olmadığın değil, adam olup olmadığın önemli)
  • Yapamaz, kazanamaz, çalışamaz, anlamaz dediler…
  • Kazansa da çalıştırmayız dediler

Karşılığında ne yaptı?

Önceki yazımda da ifade etmiştim. 31 Mart’ta siyaset sert dili kenara atıp barışçıl, birleştirici dili seçti…

Bu kadar kötü söze yumuşak sözlerle, gülerek yanıt verdi. İşte halk bunu sevdi. Çünkü halkın buna ihtiyacı vardı. Bağırmak-çağırmak yeter artık dedi vatandaş ve gereken cevabı sandıkta verdi. Hem de iki kez verdi…

Evet, Erdoğan’ın karşısına doğan ve kısa sürede halkın güvenini kazanan lider sizin de anladığınız üzere Ekrem İmamoğlu…  

Ben demiyorum, bunu anketler söylüyor.

MUHALEFET BİRLEŞMELİ Mİ?

Muharrem İnce parti kuruyor, Mustafa Sarıgül parti kuruyor… Yok mu artıran?

Muhalefetin birleşip birlikte hareket etmesi gerekirken bu hareketler neden?

Bu işler ne kazandıracak sizlere? Ama bilelim ki ülkeye bir çok şey kaybettirecek… 

Tez zamanda oturup, konuşmak gerek…

AKP’YE ALKIŞ! CHP OTURUP DÜŞÜNMELİ

AKP’ye neden alkış biliyor musunuz?

Helal olsun… Ne yaptılar ne ettiler İzmir / Menemen’i aldılar. Tebrik etmek gerekir.

CHP’li başkan yönetiyordu. Hakkında çeşitli iddialar çıktı ve CHP soruşturmaya başladı. Başkan bunu beklemeden partiden istifa etti. Başkanlığı bağımsız olarak yapacağını belirtti derken İçişleri Bakanlığı soruşturmaya aldı ve yolsuzluk gerekçesiyle tutuklandı.

Yerine başkan seçilmesi için meclis toplandı. Bakın hangi partinin kaç meclis üyesi var…

Dikkatle okuyun burayı:

CHP: 15

İYİ Parti: 3

AKP: 10

MHP: 2

Bağımsız: 1

Normal de CHP’nin adayı ittifak İYİ Partiyle birleşerek 18 oy almalı, AKP’nin adayı da MHP’yle birleşerek 12 oy almalı. 1 de bağımsız oy var ama bu skorda kime verse oyunu bir şey ifade etmiyor.

Ama sonuç tabi böyle olmadı… CHP – 15 oy AKP – 15 oy alıyor.

Seçim kuraya gidiyor ve CHP’li başkan kurada çıkarak başkan oluyor.

Mahkemeye gidiyor tabi bu süreç… Kura iptal oluyor ve tekrar kura yapılmasına karar veriliyor. Bu kurada da AKP’nin adayı çıkıyor ve Menemen AKP’ye geçiyor.

Şimdi burada kimlerin ya da kimin düşünmesi gerek? Kendi meclis üyelerin ya da ittifak partinin üyeleri kendi adayına oy vermiyor ve belediye CHP’den AKP’ye geçiyor.

Bu karar sonrası da CHP’li meclis üyeleri salonu terkediyor. Oylama neden, nasıl eşit çıktı bunu düşünmek lazım. Koordine halinde olunabilse, bu protestoyu yapmaya gerek kalmayacaktı.

Bence yöneticilerin oturup düşünmesi gerek…

GÜNÜN ŞAŞKINLIĞI

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, pandeminin ilk dönemlerinde Twitter hesabı üzerinden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yardıma ihtiyacı olduğuna ilişkin yaptığı bir paylaşımı nedeniyle emniyette ifade verdi. Yavuz "yardım twitinden dolayı ifade vereceğim hiç aklıma gelmezdi. Bir yaşıma daha girdim!” dedi.

“Emekli tümgeneral Ahmet Yavuz, Fethullahçı Terör Örgütü, FETÖ’nün Balyoz kumpası nedeniyle 18 yıl cezaya çarptırılıp haksız yere 3.5 yıl cezaevinde yatmıştı.

GÜNÜN ESPRİSİ

Saray’da düzenlenen Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Medya Oscar Ödülleri Töreni'nde “yılın ekonomi ödülü” A Para kanalına verildi.

Ahmet Hakan'da yılın tartışma programı medya Oscar'ı ödülüne layık görülen isim oldu.

DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF

Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı olan MHP Lideri Sn. Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında yağmurda ıslanması seçmeninden tepki çekti.

erdogan-bahceli-islanma.jpg

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar