Lebaleb kongreler ve Doğu Perinçek'in içinden geçen

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, nerede, kiminle, nasıl olduğu henüz kestirilemeyen siyasetçi… Bugün A partisini, yarın B partisini savunan siyasetçi…

Neyse… Geçenlerde Haber Global TV’ye konuk oluyor Perinçek. Konuklardan biri de yakından takip ettiğim CHP’nin önceki dönem PM Üyesi Avukat Gamze Pamuk Ateşli…

Doğu Perinçek, Gamze Pamuk Ateşli’yi küçümsemeye çalışan sözler sarf ediyor. Güya genç olduğunu düşünüp bilgisiz olduğunu aklından geçiriyor. Aslında karşısında öyle bir donanım varmış ki farkında bile değil…

Niye mi? Geliyor asıl bomba…

Perinçek, PKK ile CHP’nin aynı masaya oturduğunu söylüyor. Gamze Pamuk Ateşli de “asıl o masaya AKP oturdu” diyor. Perinçek, “siz o toplantıları destekliyordunuz biz ise o toplantıları basıyorduk” diyor.

Sonra Perinçek’in ağızında ki bakla çıkıyor…

Perinçek’in çizgisini henüz kimse anlamış değil. Gamze Pamuk Ateşli de buna dahil. Ondan dolayı da “sizi öyle bir çizgi de görüyorum ki Bahçeli siyaseti bıraksa siz MHP’nin de başına geçersiniz” diyor.

Perinçek’in yanıtı ise “MHP’nin başına geçmek şereftir”

Ağızındaki bakla bu şekilde çıkıyor. Belli ki Bahçeli’nin koltuğa göz dikilmiş.

Bunları duyduktan sonra aklıma Perinçek’in Öcalan ile olan fotoğrafı geldi. Siz de hatırlayacaksınız o fotoğrafı…

Yayın sonrası Gamze Pamuk Ateşli ile de konuştum ve tebrik ettim kendisi. Buradan da bir kez daha tebrik ediyorum. Perinçek’i sıkıştırıp içinden geçenleri söyletti.

Haaa… Perinçek’e de MHP’den kötü haber geldi. 

İstemiyorlarmış kendisini, hatta üye bile olamazmış. Ama bizi ilgilendiren kısım bu değil, içinde sakladıklarının açığa çıkması…

AKP KONGRELERİ

Tam vakalar düşüyor, ülke normale dönüyor derken tekrar patlama yaşandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan illeri gezerek ya da konferansla kongrelere katılıyor. Bu pandemi döneminde “yasak olmasına rağmen” salonlar hınca hınç doluyor. Ve Erdoğan, bu görüntüler karşısında “bu salgın döneminde salonu doldurmuşsunuz, teşekkür ediyorum” diyor.

Karadeniz de bu kongreler sonrası vakalar patladı. Şuan o iller çok ama çok zor durumda. Hatta bazı ilçelerin köyleri karantinaya alındı. Şehir de insanlar endişeli.

O İzmir kongresinde olan görüntüleri unutmak mümkün değil… Sosyal mesafe falan öyle bir şey hiç yok. Alakası bile yok.

“Lebaleb” kongrelerden biri de Hatay da yaşandı. Başkanı omuzlara almış büyük bir kalabalık sazlı, sözlü eğlence yapıyor. Vatandaşa yasak ama AKP’ye yasak değil öyle mi? Onu da geçelim oradan yayılıp diğer insanlara da bulaşıyor. Bunun günahını, hesabını kim verecek, bunun sorumlusu ya da sorumluları kimler? Neden yapılır bu acaba neden?

Bu arada Hatay Valiliği bu görüntüler sonrası; tüm toplantı, gösteri vb. etkinlikleri 6 Mart 2021’e kadar yasakladı.

Biraz erken oldu ama neyse…

Bu yasaklardan dolayı esnaf kan ağlıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili tam yerinde bir şey söylüyor:

"Kalabalıklar AKP kongrelerinde toplanırken, Erdoğan kongrelerde kalabalıktan memnun olduğunu belirtirken esnaf gerekli önlemlerle dükkanı açabilmek için yalvarıyor." 

Sn. Kılıçdaroğlu o kadar haklı ki…

MÜJDE

Niye mi müjde?

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, “Türkiye gerçekten çok değişti çok gelişti. Yani kırsal kesimden şehre göç gerçekleşti. Şehirdeki standart çok yükseldi. Artık ev sahibi olmak araba sahibi olmak hiç zor değil.

 Aile içerisinde geçmişte bir kişi çalışırdı, şimdi bakıyorsunuz bir kaç kişi birden çalışıyor. Eskiden aileye baba bakardı, erkek evlat çalışırdı.”

Sizin hem eviniz, hem arabanız var mı? Sizin yaşam standartlarınız gerçekten bu kadar yüksek mi?

Belki de biz bilmiyoruz Sn. vekil gerçekten haklı…

MÜJDE 2

Yaşam standartınız yüksek ya sizin, ondan müjde diyorum.

Doğalgaza zam bekleniyor. Bugün  yarın açıklanacakmış. Hadi gözümüz aydın…

FAHRETTİN KOCA

Emin Şaraç’ın cenazesinde de sosyal mesafe hiçe sayıldı. Bununla ilgili Fahrettin Koca’ya eleştiriler yöneltilmişti. Koca da bununla ilgili vatandaşlardan özür diledi.

Koca’nın Cumhurbaşkanlığı’ndan bu özür ile ilgili tepki aldığı öne sürüldü. Yakında değişecek olan kabine de olmayabilirmiş. Bakalım neler olacak, merakla bekliyoruz.

HAFTANIN FOTOĞRAFI

kilicdaroglu.jpeg

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aksaray da Saratlı Beldesi'nde "Ay ışığının altında" çekilmiş muhteşem karesi. 

Fotoğraf: Alp Eren Kaya 

Güzel yarınlarda görüşmek ümidiyle... 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar