Muhalefetin silahı: E-KO-NO-Mİ

Türkiye'nin hatta Dünya'nın sayılı üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi'ne Sn. Cumhurbaşkanı imzasıyla rektör atandı.

O rektör, günlerdir protestoların sebebi olan AKP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan "Melih Bulu". Yani tartışmasız AKP'li rektör...  

Öğrenciler günlerdir protesto ederek tepki gösterdi. "Kayyum Rektör İstemiyoruz" diyen öğrencilere siyasilerde destek verdi. 

CHP İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek veren siyasetçilerden biriydi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaftancıoğlu için "DHKP-C" militanı dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olayı daha ileriye taşıyarak, "Canan Kaftancıoğlu, terör örgütlerinin soytarısıdır.
CHP İstanbul İl Başkanı DHKP-C, PKK/KCK ve MLKP Terör Örgütlerinin elemanıdır" dedi. 

Bu açıklamalar çok büyük bir iddia... Bu sözleri devletin en yetkili isimleri söylüyor. Acilen doğruluk payı varsa bu iddiaların delilleri ortaya koyulmalı ve gereği yapılmalı. Aksi takdirde CHP de açıklama yapmıştı, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklar.

Bu dil ne siyasete ne de siyasi bir partiye hiç bir şey kazandırmayacaktır. Bunu da en yakın 31 Mart seçimlerinde gördük. Yerel seçimlerde  "Barış Dili" kazandı. Muhalefet, iktidarın sert diline karşılık, yumuşak sözlerle yanıt verdi. Bu da vatandaşın çok hoşuna gitti ve karşılığını da sandıkta aldı. 

Bu ülke bu dilden, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden çok çekti... Yapmayın, yapmayın gerginlik yerine dostane bir siyaset ve dili olsa her şey daha güzel olur. 

MUHALEFETİN MUHALEFETİ E-KO-NO-Mİ OLMALI 

Olası bir erken seçim olmazsa seçim 2023 yılında olacak. (Ben erken seçim olacağını düşünüyorum) Yani yaklaşık 2,5 yıl var. Ekonomide büyük bir zorluk olduğunu hepimiz görüyoruz. İşsizlik, kepenk kapatan esnaf, kredi çekip ev alan ve krediyi ödeyemeyen 
insanlara haciz, icra... 

Çay ve simit hesabıyla iktidara gelen AKP, aynı hesapla iktidarı devredecek. Bunu görmek zor değil. 

- Geçtiğimiz günlerde Samsun'da bir eline iş diğer eline aş yazan bir vatandaş intihar ederek canına kıydı!  
- Yılbaşı gecesi Mersin - Tarsus'ta 42 yaşındaki bir baba çocuğuna tablet alamadığı için hayatını sonlandırdı! 

Hiç içiniz sızladı mı? Tabi ki hayır...!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Saray bu intiharların sorumlusudur" diyerek tepki gösterdi. Bilmem katılır mısınız? 

Muhalefet her şeyi bırakıp vatandaşa ekonomiyi anlatmalı... 500 lira doğalgaz faturası geliyor, 250 lira elektrik faturası geliyor... Daha ötesi yok bu işin! Vatandaşa anlatacaksın çözümünü sunacaksın oyunu alacaksın ve iktidara geleceksin! Sonra da ekonomiyi düzeltmek için kolları sıvayacaksın. Vatandaş oy vermek için muhalefeti bekliyor, küçük bir göz kırpmak gerekiyor. Her şey bu kadar... 

- Muhalefet, ekonomi için neler yapacağını anlatmalı
- İşsizliği nasıl önleyecek bunu anlatmalı 
- Maddi sıkıntıdan dolayı artık kimse intihar etmeyecek demeli ve çözümünü sunmalı 

Bizim insanımız bunu muhalefet partilerinden bekliyor. Yarın seçim olacakmış gibi hiç vakit kaybetmeden sokağa inip çalışmalara başlanmalı. Çözüm önerileriyle vatandaşın kapısına gidilmeli. Erken seçim olacaktır bunu görmek çok zor değil... Bu sistemle en fazla 1 yıl
hadi olsun 2 yıl gidebiliriz. Bu işin arkası seçim! 

Kısa bir not: - Konu ekonomi olunca iktidar hemen gündemi değiştiriyor. Israrla ekonomiyi konuşun, iktidarı köşeye sıkıştırın...

- Muhalefet sözlerine, söylemlerine dikkat etmeli. Kesinlikle bir hata yapmamalı. İktidarın eline malzeme vermemeli. Hele hele bu süreçte..! 

TÜRKEŞ'İN OĞLU BAHÇELİ'YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi evinde ziyaret etti. O ziyarete ait fotoğraf da sosyal medyada paylaşıldı. Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş bu fotoğrafı görünce Bahçeli'ye şu sözleri söyledi: 

“Türkeş’in kendi evindeki resminin nerede duracağına 
karışacak kadar MÛNAFIK olanlar! Türkeş’in evlatlarıyız diye yırtınanlar, hani nerede Türkeş’in resmi neden yok evinizde!? 
Ne biçim evlatsınız siz! Nankör mirasyediler sizi! Siz anca yediğiniz kaba eder, Türkeş’in evine söversiniz”
diyerek ateş püskürdü. 

Zaten vermiyorlardı, şimdi de anladık: "Ülkücüler"den MHP'ye oy yok! 

HARİKASIN FETHİ YAŞAR BAŞKAN  

Yerel yönetimlerde marka bir isim, partide duayen, partinin hatta Ankara'nın abisi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Batıkent'i yaratan ayrıca hemşerimiz olan Murat Karayalçın'ın ismini, baştan aşağı yenilenen Batıkent Kent Meydanı'na verdi. 

Görevde kaldığı 3,5 yılda yerel yönetimler destanı yazan, bu destanında ön sözü olarak Batıkent'i yaratan Murat Karayalçın'ın ismi en çok buraya yakışacak. 

Fehti Yaşar'a ve meclis üyelerine tüm Samsunlular adına yürekten teşekkür ediyorum. 

Devlet, parti büyüklerimizin adının böylesine değerli yerlere verilmesi, isimlerinin yaşatılması hatta yaşarken onlarında görmesi en az bizler kadar onları da onurlandırır ve gururlandırır. Tekrar teşekkürler Fethi Yaşar... 

BAŞÖĞRETMEN Mİ? 

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  Erdoğan için "Başöğretmen" demiş.

Yorum sizin... 

CEMAL SÜREYA'YA SAYGIYLA... 

Usta şair Cemal Süreya bakın biyografisini nasıl anlatıyor: 

"1931 yılında doğdum. 1937 yılında annemi kaybettim. 1944 yılında Dostoyevski'yi okudum. O gün bugün huzurum yoktur. Biyografim bu kadar diyor."

Çok anlamlı değil mi? 

Usta şairin şu sözleriyle yazımı bitirmek isterim: 

Ölüyorum tanrım, bu da oldu işte 
Her ölüm erken ölümdür, biliyorum tanrım 
Ama, ayrıca, aldığın şu hayat, fena değildir... 
Üstü kalsın... 

Güzel yarınlarda görüşmek ümidiyle... 

Önceki ve Sonraki Yazılar