Yiyin efendiler yiyin

Hayırlı olsun, TBMM’de 2021 yılı bütçesi kabul edildi.

İktidara göre bu bütçe halkın, yani bizim bütçemiz.

Muhalefete göre de Saray’ın, yandaşın, müteahhitlerin bütçesi.

Elinizi cebinize atın bakın, dolabı açıp bakın, evinize göz gezdirin, kapının önüne bakın ve kimin bütçesi olduğuna siz karar verin.

***

Hatırlarsınız;

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay TBMM’de konuşuyor. “Millet aç, kuru ekmek yiyor” diye isyan edip halkın sesi oluyor. İktidar yetkililerine vatandaşın sesini duyurmaya çalışıyor derken…   

Hoop iktidar sıralarından, AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin’den bir ses geliyor:

“Kuru ekmek yiyorsalar aç değiller demektir”

Doğru vallahi haklı… Şahsın kendisi kebap yiyor. İddiaya göre de üstelik hesabı Çivril Belediye Başkanlığı’na ödetiyor.

Ah be kardeşim, tok anlar mı açın halinden?

***

Geçtiğimiz günlerde Irak Başbakanı Türkiye’ye geldi. Gelişinin şerefine Saray’da Arapça müzik eşliğinde bir ziyafet verilmiş off off…

Görüntüler sosyal medyaya yeni düştü.  

Tabi vatandaşlar tepki gösteriyor. Ziyafeti görünce insanlar “Kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller demektir” diyen AKP’li vekilin sözleri geliyor kulağa…

Ziyafetten ziyade, Sn. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkıp sosyal mesafe, maskeye dikkat edelim diyor ama videoya baktığımızda bunların hiç biri yok gibi görünüyor.

Videoda bu da dikkat edilmesi  gereken konulardan biri…

***

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı,

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı,

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı,

Eski AKP milletvekili ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın diploması sahte çıktı. Kararı mahkeme verdi. Mevcut durumda birden fazla da görev yapıyor.

İlgi alanı spor ama bankada yönetim kurulu başkan yardımcısı… Ama benim merak ettiğim şu: İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı herhangi bir işlem başlatacak mı?

Bekleyelim ve görelim…

***

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım paylaşmış ilgimi de çekti.

Yılbaşı gelince neler yapılır? İlk olarak herkes bilet alır, umut var çünkü belki büyük ikramiye çıkar da hayatımız kurtulur düşüncesine gireriz. Yılbaşının heyecanlarından biridir piyango bileti.  

Milli Piyango’yu bildiğiniz üzere Yıldırım Demirören almıştı. Bu yılbaşında Özkan Yalım’ın paylaşımına göre biletlerin yüzde 91’i satılmamış.

 

Şimdi akla şu soru geliyor:

  • Acaba insanlar Milli Piyango’ya mı güvenmiyor?
  • İnsanların umudu mu bitmiş?
  • Bilet alacak para mı yok?

   ***

19 Aralık “Kozmik Oda Kumpası”nın 11. Yıl dönümü… FETÖ’cüler tarafından devletin mahremi denilen yer Kozmik Oda’ya girdi.

O günleri ve sonrasını bakın Kozmik Albay kitabı yazarı Emekli Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü nasıl anlatıyor:

Kozmik Oda, ülkemizin yabancı ülke silahlı kuvvetleri tarafından işgal edilmesi durumunda, işgalci güçlere karşı koyacak olan sivillerin teşkilatlandırıldığı, eğitildiği, yapacakları savunma planlarının hazırlandığı, geliştirildiği ve muhafaza edildiği yerdir.

Kozmik Oda Kumpası nasıl başladı?

19 Aralık 2009 tarihinde Ankara Çukurambar’da FETÖ mensubu savcı Mustafa Bilgili ve yine FETÖ’cü polislerin işbirliğiyle Özel Kuvvetlerde görevli bana ve binbaşı arkadaşıma müdahale edilerek kelepçelendik. Bülent Arınç’a suikast ile suçlandık.

Olay mahallinde üst ve araç aramalarımız, gece yarısından sonra ev aramalarımız yapıldı. 27 Aralık 2009'da FETÖ mensubu hakim Kadir Kayan tarafından çalıştığımız yer olan Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığının 11 ve 16 numaralı Kozmik Odalarında 25 gün arama yapıldı.

Arama hukuksuzdu. Çünkü çok gizli belgelerin bulunduğu yerler CMK 125/2 maddesine göre soruşturma safhasında hakim veya savcı tarafından aranamıyordu.

Aramalar 20 Ocak 2010'da sonlandığında çok gizli planların içinde bulunduğu Hard Disk Genelkurmay Karargahında, yazılı belgeler ise 16 numaralı Kozmik Odada emanete alındı. Yani hiçbir yazılı veya dijital belge FETÖ’cü hakim ve savcıya verilmedi.

25 Şubat 2013'de FETÖ’cü savcı Mustafa Bilgili mahkemeden Genelkurmay Karargahında bulunan Hard Diskin kendisine teslim edilmesini istedi. FETÖ’cü hakim Nihal Uslu talebi yerinde buldu ve Hard Diskin savcıya verilmesine karar verdi.

Dönemin Genelkurmay Bşk. Necdet Özel’di. Karara itiraz etmeyen Genelkurmay 16.03.2013'de Hard Disk'i hukuksuz olarak savcıya teslim etti. Savcı görevlendirmesi bulunmayan TÜBİTAK çalışanı Ünal Tatar ve Ebubekir Yalçınkaya’ya diski çoğalttırdı. Hard disklerin akıbeti bilinmiyor.

Savcı Hard Diski eline geçirdikten sonra bu sefer 13.09.2013'de Kozmik Odaları aramak için mahkemeden talepte bulundu. FETÖ’cü hakim Halil İbrahim Kütük savcıya arama izni verdi. Aramaya Genelkurmay Başkanlığınca yapılan itirazı hakim Abdurrahman Bahçeci reddetti.

Böylece savcı 2009 yılında giremediği kozmik odalarda 2013 yılının Eylül ayında arama yaparak evraklara hukuksuz bir şekilde el koydu.

2015'de hakkımızda devam eden soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. HSYK tarafından görevlendirilen müfettiş raporunda Kozmik Oda soruşturmasının Kumpas olduğu tespit edildi. Bunun üzerine hakimler ve savcılar hakkında soruşturma açıldı.

Soruşturma sonucunda açılan davada hukuksuz arama kararlarını veren ve aramaları yapan hakim ve savcılardan sadece 2 tanesi hapis cezası aldı. Halen hapisteler. 1 savcı 3 hakim firarda, 2 hakim halen görevde ve 2 hakim de emekli oldu.

Son 11 yılda Türk Silahlı Kuvvetleri Seferberlik Teşkilatı en büyük zararı gördü. Ankara Seferberlik Böl. Bşk.lığı planları deşifre oldu. 2013'de Necdet Özel zamanında diğer 11 Sef. Böl. Bşk.lığı da kapatıldı. Bu planlar uzun süreler içinde uzun emek harcanarak yapılan planlardı.

Ergenekon, Balyoz, Kozmik Oda gibi kumpasları kuran hain FETÖ'cüler bilmelidir ki Türk Silahlı Kuvvetleri en zor zamanlarda küllerinden doğmasını bilmiştir ve bundan sonrada ülkesinin bölünmez bütünlüğü için dahili ve harici düşmanlarıyla mücadelesine devam edecektir.

Güzel yarınlarda görüşmek ümidiyle…  

Önceki ve Sonraki Yazılar