'Çaldılar çünkü...'

Doğrudur, çaldılar… Hem de kazanılmış seçimi çaldılar.

Avukat Celal Ülgen’in deyişiyle, “Hırsızlık malın yerini kim biliyorsa, o çalmıştır…”

Oyları çalanlar da önceden plan yapmışlar…

Kaybedersek elimizde koz olsun diyerek…

Bazı sandıkların başkanlığına memur olmayan kişileri getirmişler.

Seçimi yitirince bunları elleriyle koymuş gibi buldular…

YSK’ye gittiler.

YSK’daki AKP yanlısı malum yargıçlar da “Yasaya uygunsuzluk var, büyükşehir belediye başkanlığı seçimi iptal edilsin!”dedi.

Hem de 31 bin 124 sandık başkanından sadece 123’ü memur değil diyerek…

Halbuki sandık başkanı olacak kişilerin listesini, AKP’nin emrindeki kaymakamlar hazırlamışlardı. 

Yenildiler ya, “Çaldılar!”diye bağırıyorlar… Atalarımızın dediği gibi: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

MALTA’YA GİT BİNALİ BEY, MALTA’YA
Başlığın ne demek istediğini merak edenlere önce eski bir haberi özetleyelim: “50 ülkeden 120'den fazla politikacı ile çok sayıda iş insanının offshore hesaplarıyla ilgili Paradise Papers belgeleri adı verilen gizli belgeler yayımlandı. Buna göre Türkiye’den Binali Yıldırım’ın oğullarının Malta’da 2 şirketlerinin olduğu ortaya çıktı. Bu şirketler, Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı iken kurulmuş.”

Şimdi şunu söylemek hakkımız değil mi? Yaşadığı ve büyük paralar kazandığı İstanbul’u bırakıp Malta’da şirket kurdurarak vergisini Malta’ya ödeyen Binali Bey, gitsin Malta’da belediye başkanı olsun…

NEREDEN BULDUN BİNALİ BEY, NEREDEN BULDUN?
Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçimi, YSK’daki adamlarını kullanarak bağırta bağırta aldılar. AKP lideri Erdoğan, YSK’daki bu ekibe, açık açık “Sağ olsunlar!” diye teşekkür de etti. 

Şimdi bu haksızlıktan faydalanarak İstanbul’un başına geçmeye çabalayan Binali Bey’e bir İstanbullu olarak sorularımız olacak:

Beyim! Yaşamöykün incelendiğinde görülüyor ki hayatın devlet memurluğunda geçmiş. Okulu bitirdikten sonra 1978’de devlet hizmetinde çalışmaya başlamışsın. Buradan 1994’te İstanbul Belediyesi’ne geçmiş İDO Müdürü olmuşsun. Sonra da AKP’den siyasettesin. İyi de denizlerde yüzen bu gemileri hangi parayla aldın?

Ticaretten kazandım diyorsan…

O zaman hangi işi yaptığını, ne kadar kazanıp ne kadar vergi ödediğini açıkla ki biz de helal olsun deyip sizin zenginliğinizi alkışlayalım.

Binali BeyBunca parayı hangi vergiyi ödeyerek nasıl kazandığını açıklamaz isen İstanbul’un yönetimini sana nasıl emanet edebiliriz?

HAK YERİNİ BULACAK
Atalarımız ne demiş?

“Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste!”

Siz, seçimi kazanmış bir insanın elinden yargıdaki adamlarınızı kullanarak mazbatasını geri alacaksınız da bu millet buna karşı kör ve sağır mı kalacak sanıyorsunuz?

Eminim ki 23 Haziran gecesi “Hak yerini bulacak; her şey daha güzel olacak!”

YUNAN ARIYORSAN ÇEVRENE BAK!
Ekrem İmamoğlu’na Trabzon kökenli diye Yunan benzetmesi yapan AKP’nin Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya belgeyle hatırlatalım: Sayın İmamoğlu’nun çevresindeki hiç kimse “Keşke Yunan galip gelseydi!” demedi. CHP’ye akıl veren hiç kimse, Yunan ordusunun Türk ordusunu yenmesini isteyecek hainlik yapmadı. Bunu söyleyebilen Fesli Kadir’in arkasından “Allah rahmet etsin!” diyenler, onun Boğaz’da lokanta sahibi bile olmasını sağlayanlar sizin taraf. 

Üstüne üstlük Anadolu’yu işgal eden Yunan ordusuna, “Padişahımızın ordusu!” diyen hain İskilipli Atıf adına Çorum’da hastane yaptıran da Ekrem İmamoğlu değil, sizinkiler… 

Ekrem İmamoğluAnıtkabir’e gidiyor, ona kızıyorsunuz; sonra siz Yunansever Kadir’e gidiyorsunuz.

Vatansever İstanbul halkı 23 Haziran’da bunun hesabını sizden sormayacak mı sanıyorsunuz Tevfik Efendi?

AYIP NTV, AYIP CNN TÜRK
Dün, İYİ Parti’nin de katıldığı toplantıda seçim sürecini başlatan Ekrem İmamoğlu burada anlamlı bir konuşma yaptı.

Televizyonlara baktım: CNN Türk belgesel yayımlıyordu. Belli ki Doğan Medya’yı iktidar desteğiyle satın alan Yıldırım Demirören sıkı emir vermiş.

Aynı rezalet NTV kanalında da yaşandı. O saatlerde Türkiye’nin en önemli olayı olan bu konuşma yok sayıldı. Belli ki Ferit Şahenk de kanal yöneticilerinin kulağını çekmiş.

Yazık… Cumhuriyet’in ekmeğini yiyen patronların cumhuriyet değerleri için mücadele eden bu genç politikacıyı başarısız kılmak için böyle davranmaları çok acı… Ama onlar da yenilecek…

Önceki ve Sonraki Yazılar