Ekrem İmamoğlu’na birkaç öğüt


27 Mayıs devriminin etkilerini hisseden, 12 Mart darbesinde mahkemelik olan, 12 Eylül darbesinde hapse konulup işinden atılan bir aydın olarak hakkım var sanıyorum… Siyaset ve tarih üstüne kitapları da olan bir yazar olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Bey’in şu satırlarımı anlayışla karşılayacağını umuyorum. Üstüne üstlük bu seçimlerde oyumu ona vereceğimi yazdığım ve halkı da böyle davranmaya çağırdığım için çalıştığım gazeteden atılmış bir insanım. Bu yüzden kendisine öneride bulunma hakkım olduğunu düşünüyorum:

*Ekrem Bey, İstanbul’da 25 yıldır yapılan yağmayı ve yolsuzlukları millete göster... Bu işi “israf politikası” diye geçiştirme. İBB’nin sadece kimlere, kaça, nasıl ihaleler verdiğini açıklaman bile yeter de artar bile… Örneğin, AKP’nin iki numarası Binali Yıldırım’ın Erdoğan belediye başkanı iken atandığı İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)Genel Müdürlüğü görevinden daha sonra niçin alındığının belgeleri ilgi çekecektir.

*Ekrem Bey, cemaat veya sivil toplum kuruluşu adı altında belediyenizi yıllardır hortumlayan örgütlenmeler var. TÜRGEV’dir, TÜGVA’dır, Ensar’dır, İlim Yayma Vakfı’dır, Birlik Vakfı’dır, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’dır… Bunlar ne cemaattir ne STK… Bu örgütlenmeler Halidi tarikatın tekkeleri konumunda, anayasının başlangıç ilkelerini çiğneyerek kindar nesil yetiştirmeye çalışan yapılardır. Bunların tümünü anlatan “TARİKAT KUŞATMASINDAKİ TÜRKİYE/Halidi Cehennemi” adlı kitabımı size yolladım.

İBB, bu tür gerici yapılara yıllardır yüz milyonlarca lira para akıtırken ADD, Türk Eğitim Vakfı, ÇYDD gibi laik ve çağdaş derneklere ve vakıflara bir kuruş vermemiş. Lütfen, İBB’nin bu ve benzeri tarikat örgütlenmeleri tarafından nasıl yağmalandığını da halka anlatın.

*Sayın Başkan! Tayyip Erdoğan, 1994’te seçildikten sonra belediyeyi kendi ideolojik arkadaşlarıyla yönetti. Bu kadronun Mehmet Zahit Kotku tarafından İskenderpaşa Tekkesi’nde yetiştirilen Halidi bir kadro olduğunu kitabımızda gösterdik. Bu kadronun elemanlarından kimse size yâr olmaz.

*O yüzden çalışma arkadaşlarınızı cumhuriyetçi, laik, gerçek vatansever ve dürüst kesimlerden seçiniz. Biliniz ki CHP’liler 38 yıldır İstanbul Belediyesi’nde görev almak için beklemektedirler. Partinizde ve seçimlerde işbirliği yaptığınız diğer partilerde istediğiniz nitelikte ve size ihanet etmeyecek elemanlar vardır. Onları arayın, bulun ve görevlendirin…

Bilin ki partililer daha şimdiden “Bizim başımız kel mi? Niye bizlere görev vermiyor?” demeye başlamışlardır. Bu sızlanmalar erken olsa bile bilmeniz için aktarıyoruz…

*Çalıştığı belediyeye ihanet eden, parti militanlığı yapan, seçimler sürecinde aleyhinizde çalışan ve sırf AKP’li olduğu için oraya doldurulan elemanları atarken eliniz titremesin. Bunu da millete açık açık anlatın.

*Sizi başarısız göstermek için eski yönetimin kadroları elinden geleni yapıyor. İBB’ye bağlı işletmelerde işler aksatılıyor; insanlara zorluklar çıkartılıyor. Onun için buralara yeni güvenilen yöneticiler ve elemanlar koymak zorundasın. Örneğin İSPARK’ler… Örneğin cenaze hizmetleri… Ve başka birimler…

*Sayın Başkan, şu televizyon programlarına biraz ara ver. Çünkü, AKP’liler, “İşini bıraktı, televizyon televizyon dolaşıyor!” diye dedikodu üretmeye başladılar. Bu uzun programlar yerine yaptıklarınızı gösteren kısa haberler ve orada söyleyeceğiniz üç beş cümle yeter.

*Çok daha önemlisi: Sizi şimdiden CHP Lideri yapanlar, Cumhurbaşkanı yapanlar var. Bu tür sorular partinizi karıştırmaya, sizi yıpratmaya uğraşanlardır. Onun için, İstanbul’un sorunlarını çözmekle uğraştığınızı, bu alanların sizi bağlamadığını daha kuvvetle vurgulamanızı bekliyoruz.

Siz hizmet edin, bu millet en sonunda en doğru kararı verir:

Hacı Bayram-ı Veli etkisindeki bir şiirinde ne demiş Erzurumlu İbrahim Hakkı: “Mevla görelim n’eyler/N’eylerse güzel eyler”

Görüyorsunuz değil mi? Çok çok önceden “Her şey güzel olacak!” demiş birileri…

NOT: Sayın Başkan! Devlet tarafından yok sayılan, belediyelerin önemsemediği sanatçıları ve yazarları hatırlayın. Hiç değilse onlar için bir “Sanatçılar ve Yazarlar Mezarlığı” kurun. Kurun ki hiç değilse orada yaşayabilsinler…

Önceki ve Sonraki Yazılar