Mansur Yavaş nasıl devre dışı bırakılacak?

AKP yönetimi, İstanbul büyükşehir belediye seçimlerini iptal ettirmekle kalmayacak. Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın koltuğuna da el koyacaklar.

Bunun için adli yargıyı kullanacaklar…

Hatırlayın: Mansur Beyaday olduktan sonra ona karşı Necmettin Kesgin adlı sorunlu birisini kullanarak yargıyı harekete geçirdiler. Sayın Yavaş hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “kişilerin huzurunu bozma” suçlamasıyla iddianame düzenlendi ve bu iddianame de Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

Mansur Yavaş’ın önünü kesmek için devreye sokulan bu kurguya Ankaralı şiddetle tepki gösterince geri çekildiler.

Seçimi yitirdiler ya… Şimdi aynı dosyayı yeniden gündeme getirecekler. Mahkeme, Sayın Yavaş’ın yargılanmasını isteyecek. Bu iş başlayınca da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mansur Yavaş’ı görevden alacak… Gerekçe olarak da “Soruşturmanın selameti için…” diyecekler.

Mansur Beybaşkanlıktan uzaklaştırıldıktan sonra şu anki belediye meclis üyeleri içinden bir AKP’li o koltuğa oturtulacak.

ASKERLİK YASASINA BAKIN
Halkın tepkisine karşı da kendi sokak güçlerini devreye sokacaklar. Gazetecilere son günlerde artan saldırılarda aslında bunun işaretini verdiler. Halk arasında, AKP’li militanlara yüz binlerce silahın dağıtıldığı konuşuluyor. Bunun doğruluğuna inanmak istemiyoruz ama dedikodusu bile çok tehlikeli…

Askerlik yasasının 45. Maddesinin 2. Fıkrasında “cumhurbaşkanınca gerekli görülen sahalarda özel olarak görevlendirilen gönüllüler…” sözü, ordu içinde ordu kurulacağını gösteriyor. Asker elbisesi giydirilmiş parti militanlardan oluşacağını tahmin edebileceğimiz böyle bir yapılanma peşindeki siyasi kadronun halkın iradesini dikkate alabileceğini kim söyleyebilir ki?

KİM ÇALDI İSE AÇIKLA!

Ortaya bir laf atıp kenara çekilmek yok! Açıkla arkadaş, açıkla!

Diyorsun ki: “İstanbul'daki 31 bin 186 sandığın 754'ünün başkanları açıkça kanuna aykırı şekilde atanmıştır. İşte hırsızlık burada!”

Cevap ver Sayın Erdoğan!

*Bu 754 sandık başkanını CHP değil senin adamın olan Süleyman Soylu’ya bağlı kaymakamlar hazırladı. Bu durumda oyları çaldıranlar CHP değil de AKP olmuyor mu?

*Hemen açıklayın, bu 754 başkan, oyları nasıl çaldı?

*YSK’nın 4 üyesi oy çalınması veya hukuksuzluk yoktur derken; bunu da yasaya dayanarak ispat etmişlerken siz ne hakla seçimi hırsızlık diye sakatlıyorsunuz?

*O 754 sandıkta da birer ikişer AKP’li temsilci de vardı. Sizin sandık görevlileriniz de bu çalma işinde ortak mı? Ortaklarsa onlar için ne yaptınız?

*Suçladığınız o 754 başkan hakkında bir adli soruşturma başlattınız mı?

*O sandık başkanlarını görevlendiren kaymakamlar hakkında ne yaptınız?

*Hem hırsızlık diye bağırıyorsunuz hem de seçimdeki görevliler ile bunları görevlendirenler hakkında hiçbir şey yaptırmıyorsunuz?

Bu durum, seçmeni aptal yerine koymak değil midir?

PEYGAMBER ÖYLE BİR CAMİYİ YIKTIRMIŞTI
Önce bir cami açıyorsunuz. Sonra Diyanet İşleri Başkanı olan zatla birlikte o caminin önüne çıkıp siyaset yapıyorsunuz. “Oylarımızı çaldılar!” diyorsunuz.

Sayın Erdoğan, imam hatipte okumuşsunuz ama İslam tarihini ya bilmiyorsunuz veya hiç önemsemiyorsunuz. Peygamberimiz Hz. Muhammet, Müslümanları birbirine düşüren cami istemiyordu. İşte böyle, “Sadece iyi şeyler yapmak istiyoruz!” diyen ama Müslümanlar arasına bozgunculuk sokan bir grup cami yaptırmış; içinde de Müslümanların birliğini bozacak konuşmalar yapmışlardı.

Bunu öğrenen Hz. Muhammet adamlarına emir vermiş, tarihe Mescid-i Dırar diye geçen o camiyi yaktırmış ve kalıntılarını da yıktırmıştı.

Kuran-ı Kerim’in Tevbe Suresi’nde bu olay ayrıntılı biçimde anlatılmaktadır. Bu surenin 109. ayetinde, Müslümanları birbirine düşürecek camilere gidenler, cehennem ateşine yuvarlanmak tehlikesine karşı uyarılmaktadırlar.

Şimdi soruyorum Sayın Erdoğan:

Camileri propaganda alanına çevirerek ve Müslümanları siyaset üstünden bölerek sen mi doğru yapıyorsun yoksa öyle bir camiyi yıktıran Hz. Peygambermi doğrusunu yapmıştı?

PROVAKATÖR GAZETECİLERLE NE İŞİN VAR EKREM BEY?
HaberTürk’te izledim, üzüldüm. Ekrem Bey’in karşısına yine onu çıkartmışlardı. FETÖ bankasından milyonlarca lira çekerek yalı sahibi olan… Hayatı alçak FETÖ operasyonlarına alkış tutmakla geçen… Hep CHP’ye saldıran…

O gece arsız biçimde kışkırtıcı sorular sorarak, her lafa atılarak Sayın İmamoğlu’nu aklınca güç durumda bırakmaya çabaladı…

Sayın İmamoğlu! Toplum gözünde çöp olanları kendine muhatap alarak karşı tarafa kendinden veriyorsun. Bilirsin ki böylelerinden uzak duran Allah’a yakın olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar