S. Ersu Hızır

S. Ersu Hızır

Mağdur İzmir!

Başlığı görünce birçok Yurt gazetesi okuru şaşırmıştır.
Başbakan İzmir Milletvekili, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı İzmir Milletvekili…

Nasıl olurda İzmir üvey muamelesi görür dediğinizi duyar gibiyim.
İzmirliler bir dönem uçak seferlerinin azlığı, İstanbul ve Ankara' ya bağlılığı nedeni ile çok sıkıntı çekti.

Ticaret Odası Başkan'ının önderliğinde, yerel yöneticilerin katkıları ile İzmir merkezli hava yolu şirketi kurdu.
Bu çaba sonrası İzmir'e ek uçak seferleri konularak rahatlama sağlandı.
Ticaret Odası önderliğindeki hava yolu şirketi devredildikten sonra İzmir'e İstanbul dışındaki Türk Hava Yolu seferleri kaldırıldı, yerine Anadolu Jet seferleri konuldu.
İzmirli yıllardır isyan etmesine rağmen durum değişmedi.
Anadolu Jet firması ile uçuşlarda önceleri Miles and Smiles puanları dahi işlenmiyordu.
Anadolu Jet firmasının seyahat bedelleri Türk Hava Yolları ile eşdeğer düzeyde olmasına karşın, koltuklarının dar, arkaya yatmaması vb. seyahat konforundaki eksiklikler, CIP hizmetlerinin yolcu refakati için ek bedelli olması gibi dezavantajları İzmir'e, İzmirliye reva görülmemeli.

Geçtiğimiz yıl İzmir Ticaret Odası’ndaki bir toplantıya konuk olan önceki THY Genel Müdürü Temel Kotil kendisine bu sorunlar dile getirildiğinde İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak'a kısa sürede İzmir'in bu mağduriyetini gidereceği sözü vermişti.
Temel Bey şimdi HAVELSAN Genel Müdürü, ancak İzmir'in bu konudaki sıkıntısı hala çözülmedi devam ediyor.
Başbakan Binali Yıldırım’dan, THY Genel Müdür'den bu konuya duyarlılık gösterip çözmelerini bekliyoruz.

YGS mağdurları

Pazar günü yapılan YGS sınavına, sınav kılavuzunda yazdığı saatte geldiği halde giremeyen öğrencilerin dramı damga vurdu.
Güvenlik gerekçesi ile sınavdan üç dört gün önce sınav kılavuzunda 10.00 olarak belirtilen sınava giriş saatinin 09.45 olarak değiştirilmesinden haberi olmayan öğrenciler mağdur oldu.
2016 yılında gerçekleştirilen YGS sınavına geç kalma veya değişik nedenlerle giremeyen öğrenci sayısı 67 bin idi.

Bu sene birebir öğrencilere iletilmeyen sosyal medya ve bazı duyurularla bilgilendirme yapılmaya çalışılan sınava bilgilendirmeleri takip edemeyen ne kadar öğrencinin katılamadığını, bunun yaratacağı artış oranını yakında öğrenir sizlerle paylaşırız.
Sosyal medyada Suriyelilerin sınavsız girdiği üniversitelere bir dakika geç kaldığı için alınmayan öğrencilerin dramı içler acısı.
Saat 09.46 ya da 09.47 gibi sınav kılavuz kitapçığında belirtilen saatten daha önce geldiği halde sınava giremeyen, dershane ücretlerini çok zor ödeyen bu öğrenciler mağduriyetlerinin karşılanması için yetkililerden haklı olarak çözüm üretmelerini bekliyorlar.
Sınav salonuna saat 09.48 de gelen, üç (3) dakika geç kaldın diye sınava sokulmayan bir öğrencinin, ağlayarak tepki gösterirken söylediği "Abi kısa süre önce yapılan ve haberimin olmadığı bu saat değişikliği yoksa Suriyelilere yer açmak için mi yapıldı?" sorusu düşündürücü idi.

Öğrencilerin bu genç yaşta devlete güvensizlik duymalarını kim isteyebilir?
Bana sorarsanız ben istemem!
Yanıtım çok net ‘HAYIR’ olur.
Ya siz?
Siz ister misiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar