Süleyman Karan

Süleyman Karan

Eğer Babacan FETÖ’cüyse AKP de terör işbirlikçisidir

Hiç de şaşırtıcı olmadı aslında, hatta bu yeni parti söylentisinin gerçeğe dönüşme ihtimali ortaya çıktığı anda, AKP’den böyle bir atak geleceğini düşündü pek çok kişi… Biraz beklemeyi ve kumpası sağlam kurmayı hedeflemiş olsalar gerek ki, suç duyurusu salı günü gündeme geldi. Hukuk sistemini ele geçirip, siyasal İslamcı ve ırkçı iki örgütün maşası haline getiren iktidar, tüm muhaliflere uyguladığı despotik yargı sistemiyle susturma, gerekirse hapse atma taktiğini şimdi de eski AKP kadrolarına uygulamaya hazırlanıyor. Kendi örgütlerinden birine suç duyurusunda bulunmalarını emretmişler, o da emri yerine getiriyor. Büyük ihtimalle Ali Babacan’ı itibarsızlaştırma sürecinin ilk adımı olacak bu hamle. Yetmezse eski bakanlarını hapse tıkmakta da hiçbir beis görmez bu hıyanet şebekesi zaten.

ESKİ ORTAKLARA KUMPAS HAZIR
Abdullah Gül ve çevresindekilerin Ali Babacan’ı öne çıkararak kurmayı planladıkları yeni parti, görünüşte ortanın sağında konumlanacak. Partinin asıl işlevi ise AKP’nin bir zamanlar başladığı Türkiye’yi küresel güçlerin kölesi haline getirecek planı tamamlamak olacak. Öyle ciddi bir oy potansiyeline sahip olacağını pek de sanmadığım bu parti, meclis aritmetiğinde ise ciddi biçimde dengeleri bozabilir ve AKP-MHP koalisyonunun kolunu kanadını kırabilecek bir potansiyele sahip olabilir. Ve ABD’ye yakınlığı sebebiyle, günü gelince AKP ile oturup pazarlık yapabilir. Ama iktidarı paylaşmak istemeyen tek adam rejimi, bundan çok rahatsız. Her ne kadar “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi varken, meclise ne hacet” diyenler olsa da, o iş o kadar basit değil. Mecliste çoğunluğunu yitirmese bile kör topal idare edebilecek bir hükümetin uzun süre ayakta kalması pek mümkün görünmüyor, hele ki ülkenin gündeminde birikmiş pek çok can alıcı mesele varken…

TEZGAH KURULDU, EMİR VERİLDİ
Gelelim tezgaha… Hazine eski çalışanlarından Ali Çevik diye biri, Babacan’ın bakanlığı döneminde, FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği gerekçesiyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş. İddianın temel gerekçesi olarak, Babacan’ın o dönem atadığı danışmanların hemen hepsinin sonradan FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle memuriyetten çıkartıldığı belirtilmiş. Ama herhalde bunun yeterli olmadığı düşünülmüş olmalı ki, bir de Babacan’ın dışa bağımlı politikalar izleyerek kabaca ülkeye ihanet ettiği ve alttan alta dış güçlerin adamı olduğu eklenmiş.

HEPSİ BİR DİĞERİNDEN SUÇLU
Siz şimdi bu suç duyurusunu alın, kopyalayın tüm AKP’liler için kullanın. Böylesine şablon bir metin işte. Üstüne üstlük bu suç duyurusu, artık en ücra köydekilerin bile FETÖ ile doğrudan bağlantısı olduğunu bildiği eski vekil, bakan ve bürokratlara sus payı olarak danışmanlık, yönetim kurulu üyeliği peşkeş çekildiği bir döneme geliyor.

İşte böyle bir gayya kuyusu AKP. Ve işte böylesine iki yüzlü, bir o kadar da eski ortaklarını işine gelirse çöpleyen işine gelmezse yok etmeye hazır bir suç örgütü. İçlerinde tek bir masum olmayan bu organize suç şebekesi, şimdi içinden çıkmış ve eli kirli eski ortaklarını yok etmek için hazırlık içinde. O kiri çok iyi biliyorlar, çünkü kendileri zaten o kirin kaynağı.

Önceki ve Sonraki Yazılar