Süleyman Karan

Süleyman Karan

Gayya kuyusunda arpa paniği!

Siyasal İslam'ın her türünün, demokrasinin ve halkın düşmanı olduğunu hep tekrarlıyoruz. Bunun yanı sıra, dünyada gelmiş geçmiş siyaseten en ahlaksız siyasi akım olduğunu da vurgulamakta fayda var. İhvan-ı Müslimin ya da herkesin bildiği adıyla İhvan’ın tarihine şöyle bir göz atan, bu sözde ılımlı İslam akımının nasıl tehlikeli, emperyalist uşağı ve halk düşmanı olduğunu anlar. Bir zamanlar Naziler’in ayakçısı olan bu münafık satılmışlar, daha sonra ABD ve Batı’nın tetikçisi oldular. İşte Mısır’da o rezil Arap Baharı komplosunun ardından iktidara gelen ve gelir gelmez toplumu ikiye bölen, halk ayaklanması ve bunun ardından askeri müdahaleyle iktidardan düşen Muhammed Mursi denen mezhepçi faşist bu örgüttendir. Biraz daha akıllısı olan en-Nahda neyse ki Tunus halkının basiretli tutumuyla iktidarı tek başına elinde tutamayacağını anladı ve biraz inine doğru çekildi. Ama bu arada pek çok siyasi cinayete de imza attı. Suriye İhvanı, zaten kurulduğundan beri teröristti. İç savaşın çıkmasında ABD’nin uşaklığını yapan da ilk onlar oldu. Hamas ise Filistin direnişini ikiye bölen bir İsrail menşeli örgüt olarak doğdu, sonra İsrail’in başına bela oldu.

Her türlü teröristin yuvası

Tüm dünyada tepetaklak giden siyasal İslam'ın, pençesini geçirdiği ve çıkarmamak için her türlü pisliği yapmaya hazır olduğu ülke, ne yazık ki ülkemiz... Bugün, siyasal islam deyince, kendi içlerindeki bir tasviyenin sonrasında (ortakları FETÖ ile iktidarı paylaşamayınca çıkan çıkar kavgası), küçük bir grubu hariç (Saadet Partisi’nin sürdürdüğü akım ile AKP küskünlerinden oluşan bir garip grup) pek çoğu bir arada Türkiye’de dayanışma içinde... Bunların içinde El Kaideciler de var, El Nusracılar da var. Bir de irili ufaklı tarikatlar, ki bunların ayrımının sebebi de yine cukka meselesi... Şimdi hemen hepsi el birliği içerisinde, milli iradeye darbe yapmak için her yolu denemeye hazır ve nazır, Türkiye’yi bölmeye çalışıyor.

Arpalık giderse, bunlar da biter

Bunun en önemli sebebi en büyük iki arpalıklarını kaybetme korkusu... İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi, siyasal İslam bileşenlerinin finansman kaynakları arasında en önemlilerinden ikisi... Söylentilere göre belediyeye uğramadan maaş alan 60 bin kene varmış İBB’de... Bu keneler, Türkiye’de provokasyon yapan, ülkeyi bölen siyasi İslamcı örgütlerin üyeleri, yancılar, hısım akrabalar ve her türlü vatan haini... Bu işin sadece bir yönü... Bu gayya kuyusundan, yine karının bir bölümünü bu örgütlere aktaran militan sözde işadamları ihalelerle milyonları götürüyor. Benzer durum, Ankara Büyükşehir Belediyesi için geçerli. Bu arada Bursa da önemli bir arpalık, orası arada kaynayacaktı ki neyse itiraz geldi Millet İtitfakı’ndan... Bu onlar için çok büyük kayıp olacak, zira arpa kavgasında bugün bile birbirine her çelmeyi atmaya hazır bu fıtratı çürükler, arpa olmazsa birbirlerini yiyecekler.

Haramilerin bekası

İşte bu sebeple geçen yerel seçimlerde Ankara’da alenen ve alçakça bir sandık darbesi yapan bu güruh, bunu bu kez hem İstanbul’da hem de Ankara’da yapmaya çalışıyor. AKP-MHP kliğinin ağzından düşürmediği ‘İstanbul giderse Türkiye gider’ ile ‘beka’ meselesi işte budur. Sözü edilen haramilerin bekasıdır!

Önceki ve Sonraki Yazılar