Süleyman Karan

Süleyman Karan

Her türlü komploya karşı akıllı ve dik durma zamanı

Seçim süreci başladı. AKP-MHP-YSK tarafından millet iradesine karşı yapılan darbenin ardından, demokrasi güçleri dimdik ayakta ve 31 Mart yerel seçimlerinde yakalanan güç birliğinin ötesinde bir kenetlenme söz konusu. Darbecilerin ise binbir komplo peşinde koştuğunu biliyoruz, bugüne kadar yaptıkları bundan sonra yapacakları her türlü rezilliğin de garantisi. Çökmekte olan yoz, gerici, yolsuz rejim, Türkiye’nin fay hatlarıyla oynayarak başlayacak, bu ülkenin yurtseverlerini bazı provokasyonlarla sokağa çekmeye çalışacak, kolluk kuvvetleri ve yargı eliyle pek çok saldırı düzenleyecek ve daha aklınıza gelecek ve gelmeyecek her türlü komployla karşımıza çıkacak.

Bu sefer güç bizde!
Neyse ki her zamankinden çok daha güçlü, bilenmiş, kenetlenmiş bir muhalefet var ve eğer ki bu rejimin komplolarını bertaraf edebilirsek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, en kötümser tahminle 180 bin oy fark atarak bu seçimleri kazanacak. Tabii ki sandıkta çalmalarını engellersek, ıslak imzalı tutanaklara sahip olursak...
Yeter ki, 31 Mart’taki performansımızı biraz daha artırarak yolumuza devam edelim. Yeter ki geçen seçimlerde olduğu gibi sokakta, mahallede, meydanlarda ve sandıklarda bu gücümüzü bir kez daha gösterebilelim. Eğer ki bu birlikteliği ve sinerjiyi daha önce sağlayabilmiş olsaydık, bu çete ne referandumda kazanabilirdi ne de genel seçimlerde iktidarını koruyabilirdi. Bu da bizim geçmişteki hatamız olarak yazılsın yakın tarihe!

Aktroller’in oyunu
Seçim süreci başlar başlamaz, her seçim öncesinde olduğu gibi Aktroller tarafından yalan bilgiler ve provokatif yalan haberler yayılmaya başladı. Ve her yalan haberde olduğu gibi, başta sosyal medya ve sokakta fısıltı gazetesinde, bu saçma sapan bilgileri paylaşan tipler türedi. Bu tipler AKP ya da MHP yandaşı değil, bu iktidara karşı olan bir kesim. Sayıları maalesef az değil. Duydukları ve gördükleri saçma sapan haberleri bire bin katarak yaymakta ise üstlerine yok!

Örnekleyelim... ‘100 bin polise görev emri çıkartılarak İstanbul’a getirilecek ve burada oy kullanmaları sağlanacak’! Hemen sosyal medyada yayılıyor, yemeyip içmeyip bu haberi renklendirmek için uydurma yarışına giriliyor. “Benim teyzemin eltisinin oğlu polis Kırşehir’de, o söylemiş!” gibi uyduruk deli saçmaları mesela... Oysa ki bu yalan haberi bir kontrol etmek bile bugün bir yurtseverlik sorumluluğu olmalı... Öncelikle bu haberin gerçekle bir ilgisi yok. Zaten bu seçimlerde sadece 31 Mart’ta oy kullanmış yurttaşlar oy kullanacak. Seçime aday sokmuş tüm muhalefet partilerinin elinde 31 Mart yerel seçimlerindeki listeler var ve bu listeyle 23 Haziran’daki liste çok kolay biçimde kontrol edilebilir.

Bilgi kirliliğiyle mücadele
Bir diğer ne idüğü belirsiz zırva daha; “Muhtarlıkta asılan listelere bakmış benim komşunun oğlunun gelinin kardeşinin karısı, ismi yokmuş!” İyi de hani atarken bari bir akıllı olun yahu, muhtarlıklarda böyle bir liste henüz yok ki! Bunu bile sorgulamadan bir de kendileri abartarak veriyor, “Bizim sokakta böyle 20 kişi varmış”... Bunların hepsi cehalet, biraz ruh hastalığı ve bolca da sorumsuzluk işte. Böyle zırvalayan birini gördüğünüzde hem doğru bilgiyi verin hem de meşrebinizce uyarın! Aptallık yapacağına gitsin bir komşusunu AKP ya da MHP’ye oy vermemeye ikna etsin!..

Önceki ve Sonraki Yazılar