Süleyman Karan

Süleyman Karan

Nasıl bir dalavere peşindeler?

AKP-MHP kliği millet iradesine karşı açtığı savaşı her türlü kirli oyunla sürdürmeye devam ediyor. Görünen o ki, bu işi olabildiğince uzatıp, millet iradesine karşı bir sivil darbe yapmaya kararlılar. Bunun görünen birkaç sebebini sıralayalım önce, sonra bu halk düşmanı hinliklerin ardında başka ne hesaplar olabilir bir de ona bakalım...

Tenekenin pası görününce

Birinci sebep, tek adam rejiminin kendi tabanlarında fena halde karizmasının çizilmiş olması... Zira salt İstanbul’u kaybetmekle kalmadılar, başkent ve büyükşehirlerin en büyüklerinde de ciddi bir yenilgi aldılar. Tek adam rejimi, ‘yenilmiş’ bir tek adamla sürdürülebilir olmadığından, bu yenilginin altında bir ‘oyun’ olduğunu kendi tabanlarına yutturmaya çalışıyorlar.

İkinci sebep, AKP’nin oylarının eridiğinin, bu durumdan küçük ortak MHP’nin karlı çıktığının AKP kadroları tarafından anlaşılması. Bu ortaklığı bozmaları çok güç ama yuları da stepnenin eline vermemek için bir uyduruk zafer hikayesi yazarak kadroları tekrar konsolide etmek istiyorlar. Sonrasında ise başka seçenekler aramaya koyulacaklar.

Üçüncü sebep, korkunç yolsuzlukların döndüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni teslim etmek, onlar için yalan dolanla sıvanamayacak bir pisliğin alenen ortaya çıkması anlamına geliyor. Ve artık aşağılık yandaş medyanın yalanlarıyla bile bu gayya kuyusunu temiz göstermeleri pek mümkün görünmüyor.

Büyük pislik için hazırlık

Bu üç sebep zaten her türlü rezil komployu yapmaları için yeterli. Bu kadar uzatıp, ipe un sermelerinin sebebi ise yalandan bahaneler yaratmak. Zaten bugün net olarak AKP Genel Başkanı baklayı ağzından çıkardı. Argüman şu: 30 bin oy fark varken, yeniden sayımlar sonrasında fark 13 bine indiğine göre demek ki hile var! Bu yalanı janjanlaya janjanlaya yollarına devam edip, darbeyi yapmaya çalışacaklar. Hatta Ekrem İmamoğlu’na önce mazbatayı verip, sonra hile hurdaya devam etmek de seçenekleri arasında...

Bunlar, bu sandık darbesiyle bir taşla iki kuş vurmayı da hesaplıyorlar gibime geliyor. Bunun ipuçlarını veren demeçler arada kaynıyor, birkaç faşizan öneri getirip geriye çekiliyor ve bekliyorlar. Bunlardan biri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin saçma sapan önerisi... Yani; belediye başkanlarını taraflı Cumhurbaşkanı seçsin! Bu faşizan öneriyi, ileride temcit pilavı gibi gündeme getirecekler ve yerel yönetimleri böylelikle ele geçirmeye çalışacaklar.

Daha çok çalmak için...

Ama bence en rezilane komploları bu olmayacak. Bu yoz, gerici, faşizan şer ittifakı, bundan sonraki seçimlerde her türlü pisliği yapabilecekleri bir düzenlemeye gitme peşinde. Zaten önemli ölçüde ele geçirdikleri Yüksek Seçim Kurulu’ndaki hala onurunu koruyabilen hâkimleri devre dışı bırakmanın formülünü arıyorlar. Formül çok basit: “YSK’da FETÖ var” manipülasyonuyla YSK’nın yapısını değiştirip, demokrasiye son darbeyi vurmayı planlıyorlar. Amaçları olası bir erken seçimde, ki bundan; gerek ekonomik, gerek siyasi konjonktür sebebiyle kaçışları mümkün değil. Bundan önce yüzde 3 civarında çaldıkları oyları yüzde 10’lara ya da ne kadar gerekiyorsa o seviyeye çıkarabilmek. Şu mazbata krizi öyle böyle sonlandıktan sonra asıl büyük pislik geliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar