Süleyman Karan

Süleyman Karan

Sandıkta fare, trafoda kedi, bir de zombi var!

AKP Genel Başkanı uyarmış; ”Seçimde, sandık başında partimizin hak ve hukukunu korumak hayati öneme sahiptir”. Doğru diyor, mesaj alınmıştır sanırım. Ancak bu cümlenin bu cenahın tabanındaki açılımı; AKP-MHP ve bu seçimde bunlara BBP, Hüda-Par ve DSP gibi partileri de eklediğinizde, belli bölgelerde, özellikle Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz’in orta kesimlerinde yine her türlü zorbalık ve hileyle karşılacağımızdır.

Daha da saldırgan olacaklar
Özellikle bu seçimlerde, eğer ki hile hurda olmasa, AKP-MHP ve kolpacılarından oluşan şer ittifakı büyük bir yenilgi alacak. İşte onları en çok sinirlendiren de bu. Bazı yerlerde ara o kadar açıldı ki, hile ile bile kazanmaları mümkün görünmüyor. Bu sebeple de sandık başında bugüne kadar yaptıklarından daha da büyük rezilliklere imza atmaya hazırlanıyorlar. Sandık kaçırmaktan pusula yakmaya, silahlı baskından adam öldürmeye kadar aklınıza ne gelirse... Sahte oy pusulaları ve mezarından çıkmış zombilere oy kullandırmak da cabası...

Sandıkları boş bırakmayın!
O sebepledir ki, eğer ki sandık kurullarında görev almadıysanız, müşahit olmak bir yurtseverlik görevidir 31 Mart’ta. Mutlaka bir muhalefet partisinden müşahit kartı alın ve sandığınızı koruyun. Yapacaklarınız şunlar: Sandığın bulunduğu adresi bir gün önceden görün, seçim saatinden bir saat önce sandık başında olun. Sandık görevlileri ve müşahitler oy verme işlemi başlamadan önce sandık kurullarının oluşturulmasını, oy verme işlemi sırasında düzenin sağlanmasını, oy verme işlemi sonrasında da oyların sayım ve dökümü ile tutanaklara geçirme işlemlerini takip etmekle yükümlü. Seçmenlerin düzenli ve güvenli oy kullanabilmesi için gerekli tedbirler alınıp alınmadığına, oy verme bölümünün kapalı olup olmadığına dikkat edin. Bir ek not, muhtar seçimleri en fazla rezaletin yaşandığı konu... Zira burada siyasi kutuplaşmanın ötesinde hısım-akraba çetelerinin diğer muhtar adaylarının oy pusulalarını çalması gibi bir bela daha var. O sebeple muhtarların isimlerini öğrenin ve en azından aile fertlerine özel bir dikkat gösterin. Oy kabininden çıkarken, şüpheli davranışlarda bulunan birileri dikkatinizi çekerse durdurun, kabini kontrol edin, muhtar adaylarının oy pusulaları kaybolmuşsa, polis çağırın bu kişinin üzerini aratın.

Bu da yurt savunmasıdır
Oy verme işlemi sırasında ise seçmenlere telkinde bulunulmamasına, oy verme işleminin yasalara aykırı şekilde yapılmıyor olmasına, sandık çevresinde bulunmaması gerekirken, orada yer almalarına ilişkin itirazları dile getirin. Görevliler oy sayım işlemi sırasında sandık sonuç tutanaklarının hatalı tutulmaması, geçerli oyların geçersiz, geçersiz oyların geçerli sayılmaması, birleştirme tutanaklarının doğru hazırlanması ve sonuçların anında teşkilata ulaştırılmasından sorumlu olacaklar, bunu unutmayın.
Yurttaşların iradesini sandığa yansıtmamak için hile yapanlarla bu ülkeyi işgal eden düşman arasında hiçbir fark yoktur. Sandığı savunmak, yurdu savunmaktır!

Önceki ve Sonraki Yazılar