Süleyman Karan

Süleyman Karan

Tarihe ‘tanıklık’ edin!

Seçimlere üç gün kala, görünen o ki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bu yoz gerici iktidar tarafından gasp edilen Ekrem İmamoğlu, birkaç yüz binlik bir farkla yenilenen seçimlerin galibi olacak. Gerek sokağın nabzı gerekse anket şirketlerinin araştırmaları açılan farka işaret ediyor. İmamoğlu partiler üstü, hatta ittifaklar üstü bir aday profili çiziyor ve neredeyse geniş bir desteğe rağmen bıraksanız tek başına AKP’yi İstanbul’da eziyor. Ama tabii ki gerek Millet İttifakı, gerek İstanbul İttifakı’na dahil partilerin il örgütleri, gerek İstanbul Gönüllüleri gerekse diğer kurum ve inisyatiflerin sokaktaki çok renkli ve etkin çalışması da büyük önem taşıyor. Bu sadece İstanbul’da yenilenen seçimlerden zaferle çıkmak açısından değil, aynı zamanda tek adam rejimine karşı muhalefetin tek vücut olarak güçlenmesi ve sağlamlaşması açısından da çok önemli. Özetle her açıdan gidişat oldukça iyi görünüyor. Kazanacağı kesin, eğer ki sandıklara sahip çıkarsak...

Sandık kurulları tamam ama...
Sandık güvenliği ve seçim sonrasındaki duruşu açısından muhalefet geçmişten ciddi bir ders çıkarmış görünüyor. Bu yenilenen seçimlerde, 31 Mart’taki seçimlere göre daha da güçlü bir sandık güvenliği söz konusu olacak. CHP sandık kurullarının hemen hepsinde var, Saadet Partisi de elinden geleni yaptı. Ancak sandık kurullarında olmak yetmez! Hala pek çok ilçede müşahitlere önemle ihtiyaç var. Öyle geçerken uğrayan müşahitlere de değil, tıpkı Oy ve Ötesi’nin müşahitleri gibi eğitimini almış, tarafsız, gerçekten sandıkta tek bir oyun bile heba olmaması için çalışacak yurttaşların bu seçimde de sandıklarda nöbet tutması gerek. Zira biliyoruz ki, AKP ilçe örgütleri oy kullanılan okullarda mafyozi bir örgütlenme içinde, pasif agresyondan fiziki saldırıya kadar her türlü pisliği yapmaktan geri durmuyor. Siz buna bir de MHP’nin müşahit olarak göndereceği lümpen, saldırgan güruhu ekleyin. Bunlar hem sandık kurullarındaki görevlileri ablukaya alıyor hem de her türlü hile hurda için kargaşa yaratıyor. İşte bu sebeple, sandıklara ve oylara sahip çıkmak bir yurttaşlık görevi. Özellikle de bu seçimde, zira bu seçim normal bir seçim değil, bir sandık darbesi sonrası tekrarlanan bir seçim!. Zaten oylarımızı yaktılar, bir kez daha yakmalarına asla izin vermemek bir yurttaşlık görevi.

Bir gün yorulmaya fazlasıyla değer
Bu yazıyı okurken sizler, tüm partiler müşahit başvurularını bekliyor olacak. Sandık kurullarından farklı olarak CHP’nin yanı sıra İYİ Parti’den, HDP’den, Saadet Partisi’nden ve diğer partilerden de müşahit olmanız mümkün. Hangisi size daha yakın geliyorsa artık. İsterseniz Oy ve Ötesi ve benzeri pek çok dernek ve inisiyatif de müşahit başvurusu alıyor, yerleştiriyor ve sıkı bir de eğitim veriyor. Belki de en iyi tercih zaten bu konuda uzmanlaşmış böyle bir oluşum üzerinden müşahit olmak. Bir yere gitmeniz, birilerini arayıp bulmanız gerekmiyor üstelik, sosyal medyadan doğrudan bilgilerinizi vererek müşahit başvurusunu yapabilir ve onlardan gelecek davet üzerine eğitime katılabilirsiniz. Sandığınızı belirleyip, size bildirmelerini de onlara bırakabilirsiniz.
Tarihe tanık olmak, bu vatan için demokrasinin bekçiliğini yapmak, yurttaşlık görevinizi yerine getirmenin huzurunu yaşamak istiyorsanız, bu pazarınızı biraz yorularak geçirin. Çok büyük bir fedakarlık yapmayacaksınız ama çok büyük bir katkınız olacak bu vatana!..

Önceki ve Sonraki Yazılar