15 Temmuz’u ‘ANMAK’ mı ‘KUTLAMAK’ mı?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi “KONTROLLÜ DARBE” söyleminin 15 Temmuz’la ilgili en masum eleştirilerden biri olduğunu biliyoruz. 

Adeta çok bilinmeyenli denklem gibi… 15 Temmuz’da yaşanan felaketi önleyen gerçek kahramanlar TSK içindeki Cumhuriyete bağlı insanlardır. 

15 Temmuz dinci, faşist darbe girişiminin 1. Yılında etkinliklerinde kullanılan görsel ve afişlerde ordumuz personel ve donanımı ile düşman ordusu gibi gösterilerek bir ülke halkının işgal kuvvetlerine karşı direnmesini anlatan hikâyelere benzer algı yaratılmaya çalışılıyor. 

15 Temmuz’da Şehit olanları diğer şehitlerden maddi olarak ayırmak, onlara ayrıcalık tanımak ve peşinden erlerimizin katledilmesi de içinde olan 15 Temmuz’u adeta “kutlamak” ne anlama geliyor? Böyle bir günde kaybettiklerimiz ancak saygı ve rahmetle anılabilir. 

Kutladığınız zaman işler değişir. 

Unutmayın ki, verilmek istenen algıdaki tehlike bu ülkenin sonu olur. 

Milis görüntüsündeki sivil halkın bir bölümü kurtarıcı, Türk ordusu yok edilmesi gereken bir güç görüntüleri kabul edilemez. Askerimizin düşmanı terör örgütlerini kutsadığınızın farkında mısınız? Umarım farkında değilsiniz ve fark edersiniz. 

Fakat en tehlikeli olan, bilerek yaptığınız. Sizin karanlık emellerinize karşı olan kim ve ne olursa olsun düşmandır ve AKP’den beslenen cahil ve yoksul halk hayatını kaybetme pahasına sizi korumalıdır, öyle mi? 

Yapmayın. 

Sizden vicdan beklemiyoruz ama neler olabilir “düşünün” biraz.

Önceki ve Sonraki Yazılar