ABD bizi 1059 gün önce kıskanmıştı!

Tam 2 yıl, 10 ay, 21 gün önce bugün PKK’nın uzantısı olarak kabul ettiğimiz PYD’ye destek için, yine bugün “Akıllı ol” dedi- ğimiz Barzani’nin Peşmerge güçlerinin Irak sını- rımızdan davul zurna ile girişine, oradan Suriye topraklarına girişine öncülük etmiştik.

Öyle bir tarih seçmiştik ki, kanla sulanmış bu topraklarda kurulmuş Cumhuriyetin ilanını gölgelemiştik, 29 Ekim tarihini bekleyip izin vermiştik. Etnik bağları olan Kürt kökenli yurttaşlarımız sınır boyunca eşlik etmişti. Akılda kalan enstantanelerden biri de araçlardaki peşmergelerin giysilerindeki Amerikan bayrakları idi.

Peşmergelerin Suriye’ye geçişi, IŞİD belası ile mücadele anlamında uluslararası tepki içinde anlaşılabilirdi. Asıl ters olan geçiş günü için seçilen 29 Ekim tarihi idi. Bugün müfredatta 15 Temmuz dışında kutlamaların olmaması o günlerde atılan bu adımların bir uzantısı olarak önümüze kondu.

Şimdilerde ABD’nin PYD’ye desteği ve silah sevkiyatına gösterilen efelik, o günlerdeki peşmerge yoldaşlığı ile hiç bağdaşmıyor. Hatta o günlerde PYD’ye destek olduğu açıkça bilinen Peşmerge geçişinde Amerika Birleşik Devletleri bizi kıskanmış bile olabilir. 3000’i aşkın tırlarla silah sevkiyatının altında bu kıskançlık bile olabilir. Kaldı ki ABD gibi kıskanç bir ülke sadece buna değil yakalanan MİT tırları ve onların 2000 civarında olduğunu düşünerek de bunu yapıyor olabilir.

Trump’ın öngörülemez kişiliği artık netleşti. Böyle bir kişilikten her türlü kıskançlık beklenebilir. Hatta önümüzdeki Aralık ayının 3.Pazar günü bir yolsuzluk yapar ve ortaya çıkınca “Bana darbe yapılıyor” derse hiç şaşırmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar