BARZANİ’NİN REFERANDUMUNA TEPKİ Mİ, DESTEK Mİ?

Barzani’nin “Kendi Kürdistanı”nı kurmak için yıllardır sürdüğü strateji neredeyse sona yaklaştı. Referandumu seslendirmeye başlamasından bu yana en büyük desteği Erdoğan’dan gördüğü iddialarını sağır sultan bile duydu. Ekonomik işbirliği adı altında Türkiye’de kurulan Barzani ortaklığı olan onlarca firmalar, tanınan ayrıcalıklar bir yana Barzani bayrağının gönderimize çekilmesi bunların kanıtları oldu.

ABD ve İsrail’in, Kürdistan’ın kurulmasındaki BOP’a dayalı destekleri bilinen gerçek iken, eş başkanı olarak Erdoğan’ın bu planın içinde anılıyor olması çokta şaşırtıcı olmadı. Şaşırtıcı olan, Barzani Kürdistan’ına tavırlı görünüp içerideki milliyetçi oyları konsolide ederken, ABD ve İsrail planlarına destek olurcasına, Zarrap ve Halk Bankası davalarını sürüncemede bırakmalarını sağlamak. Suriye-Irak-IŞİD üçgeninde  Mossad ve CIA’nın istihbarat envanterinde koz olabilecek neler olduğunu da bilmiyoruz.

Dünya’yı kana bulayan Orta Doğu bataklığında olan bitenlerin kamuya yansıyan yüzü yalanlarla dolu. Gerçek yüzü 2002’de AKP iktidarı ile olan gelişmeler ve değişen haritalarda gizli. Hatta 1 değil 2 Kürdistan kurulduğunu da 1 yıla varmadan görebileceğiz demektir. Bölgedeki en önemli güç ve bunların mimarı olarak tarihteki yerimizi almak üzereyiz.

Sonuç;

Türkiye olarak “Barzani, bağımsızlık iddiası için Referandum yaparsa Petrol boru hattını kapatacağımızı” açıkça ilan etsek, Irak’ın toprak bütünlüğü için Irak hükümetinin yanında yer alacağımızı, Barzani’yi muhatap kabul etmeyeceğimizi uluslar arası kamuoyuna deklare etsek, aynı gün Barzani referandum ve Bağımsızlık iddiasını geri çekmek zorunda kalır. Zira tek gelir kaynakları petrolün tek pazarlama yolu petrol boru hattı olarak Türkiye’de.

AKP’nin içerde tribüne oynama planlarına dönük “Erdoğan’ın Referanduma tepkisi” olarak pazarlanan sözde haberin altında yatan gerçekse içler acısı. Tepki olarak derlenen metini incelediğinizde, Erdoğan’ın “Referanduma karşı olmadığını, sadece Kerkük bölgesinin referanduma dâhil edilmesine karşı olduğunu” görebilirsiniz.

Gelecekte ne mi olur?

Barzani’ye açılan yolları birebir kopya eden PYD Lideri Salih Müslim de Suriye kuzeyinde referandum yapar ve “Müslim Kürdistan”ı da kurulur. Unutmayalım; Barzani ve Müslim kırmızı halılarla karşıladığımız isimler. Barzani bayrağı gibi PYD bayrağını da Ankara’da resmi bir görüşmede bayrağımız yanında görürseniz şaşırmayın. Tabii ki bu ancak Erdoğan iktidarında olabilir.

2019’dan sonra bu karanlık zihniyet Türk siyasi hayatında artık olmamalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar