Evlilik programlarının kaldırılma aldatmacası

Sonra günlerde “çoğu tv izleyicilerine göre” gündeme bomba gibi düşen "evlilik programlarının kaldırılması" haberinin altındaki gerçek ne olabilir?

TV izleyicilerinin referandum için tehlikeli olan kesimi, evlilik programlarını kaçırmayan kesimdir.

Referandum süreci başladığında Anayasa değişikliği ile ilgili tartışma programları da hızlandı.18 madde masaya yatırıldığında “EVET” i savunanların dayanaksızlığının yanında, HAYIR denmesi gerektiğini sağlam dayanakları ile anlatanlar halk genelinin ve özellikle evlilik programlarıyla uyutulan kesimin dikkatini çekmeye başladı. AKP, evlilik programları izleyicilerinin bu tartışmalara gözlerinin kaydığını, biat zehrinden ayılıp hayır eğilimlerinin artmasından panik oldu. Böyle devam ederse kalan sürede yayınlanacak her tartışma programı TV'lerdeki uyutma programlarından, tartışma programlarına yönelecek, kısacası getirilmek istenen Anayasa paketinin "Tek adam" yasası olduğunu anlayacaklardı.

Evlilik programları ile ülke gerçeklerinden uzaklaştırılanların, referandumun önemini anlamaları, çocuklarının geleceğinin tehlikeye gireceğini fark etmeleri referandum sonucu için AKP’ye hüsran olabilirdi. Oysa onlar gerçeklerden uzak mutlu mesut "EVLİLİK PROGRAMLARI" ile sandık için hazırlanmışlardı. Referandum günü eski alışkanlıkları, kömür, yoksulluk yardımı, babaanne maaşı ümidi ile referandumu "Genel Seçim" sanarak sandığa gideceklerdi.

Evet oylarının Hayır’a dönüşmemesi için bir şey yapılmalıydı. Onları anayasanın tartışıldığı, gerçeklerin ortaya çıktığı tartışma programlarından uzaklaştırmak lazımdı.

Şeytanca bir planla basına "Evlilik programlarının kaldırılacağı" haberi sızdırıldı. Amaç bu program müdavimlerinin dikkatini çekip, “Bak kaldırılacak, kaldırılana kadar başka program izleme" algısını yaratmaktı. Onlar, tekrar o programlara dönecek ülke gerçeklerinden uzak mutlu mesut zamanlar geçirmeye devam edecekti.

Bu referandumda halkın desteğini kaybedeceğini bilenler, seçmeni uyutup bu tür programları kaldıracak kadar enayi değillerdi.

Bu “Kaldırılma” haberleri, seçmenleri gerçeklerin tartışıldığı programlardan, uyutulan programlara tekrar çekme planı olduğu açıktır. Bu konudaki RTÜK görüşlerini basına sürekli servis ederek, müdavimleri, anayasa gerçeklerinin tartışıldığı programlardan, evlilik programları uyutmacasına tekrar çekmeye çalışacaklar.

Bu samimiyetsiz haberler, tıpkı vitrininde "KAPATIYORUZ" yazısını gördüğünde tüketiciyi içeriye çeken mantıkta algı operasyonudur.

Yazıklar olsun, fakat geç kaldınız. Halk artık uyandı, geçmiş olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar