Eyyy NASA 19. Maddeyi Hazırla

Ülkemizde rejim değişikliği öngören Başkanlık sistemi maddelerinde çok önemli bir ayrıntı unutulmuş. Mevcut sistemde ilgili devlet kurumları ile yürütülen hatta yürütülemeyen bütün işler bir kişiye yükleniyor. Yazıktır günahtır. O kişinin de elbet canı var, bu kadar işi nasıl yapacak. Osmanlı’da padişahın fermanla yürüttüğü düzende bile sadrazam ve kadrosu vardı. Padişah belli konularda ferman yayınlardı. Devlet işlerini bugünkü bakanlar kurulu ve başbakan yerine geçen sadrazam yürütürdü. Kaldı ki tarım toplumu ve tekdüze sosyal hayata dayalı düzende kurumların iş yükü sorunlu değildi. Siyaset ve onun getirdiği çatışma ortamından kaynaklı dinamik hayat yoktu. İbadet, vakıflar, vergilendirme yılda bir düzenleme yapılan kurumlardı. Şimdi öyle mi, döviz borsa paritesi günde 80 kez değişiyor. Dış politikada ise aynı gün yeni politikalar belirleniyor. Muhalif basın dört koldan saldıracak. Demokrasi istiyoruz diyen “çapulcular” sokaklara dökülecek. Saraydaki hanedan mensupları günlük hayatlarını sürdürürken organizasyonlar, davetler olacak. Başkanın dış ülkelere (dış ülkeler=Afrika ülkeleri) yapacağı ziyaretler olacak. Namaz vakitleri, Cuma bayramı da eklenince tam gün bile yetmiyor. Her gün yapılacak açılışlar konuşmalar vs. Bu sistem başkanı “bitirir” özel hayatı dahi kalmaz. Bürokrasi azalır diye beklerken adliyelerde bekleyen 20 yıllık milyonlarca dosya gibi devlet işlerinde başkanın vereceği kararlar dağ gibi yığılır. Hava şartlarından dolayı okulların tatil edileceği kararı verilene kadar, yaz tatili gelir. Başkanın özel hayatı,yemeği suyu, hangi zamana sığacak. Bir de bunun uyku zamanı var. Var da var saymakla bitmez.

 

Panik olmaya gerek yok. Bu 18. maddeye 1 madde ekleyerek olabilecek tüm sorunları çözebiliriz. Yol yakınken AKP ve MHP bu 19. maddeyi hazırlayabilirler. Adı “NASA” maddesi olabilir. NASA’ya beyin okuma konusunda yaptığı çalışmaları geliştirmesi için bir “talimat” hazırlanabilir. Yardımcı olmak için talimat veya ilk ferman örneği şöyle olabilir.

Eyyyy NASA.! Demokrasimizi geliştirmek, bürokrasiyi ortadan kaldırmak için yaptığımız rejim değişikliğinde kullanılmak üzere ülkenin tüm sorunlarını tespit edip Sultanımızın beynine kablosuz olarak gönderecek yeni bir teknoloji geliştirile. 


Bu sistemde Sultanın beyninde çözümler ve kararnameler oluşturula. Oluşturulan bu emir ve talimatlar kablosuz olarak tüm kurumlara upload edile.


Dolar, borsa, kürtaj, kömür, makarna gibi sultanın aklına gelenler data ya dönüştürülüp kablosuz sistemle ferman haline getirile.


Bu sistem, başkanlık sistemi devreye girecek 2019 tarihine yetiştirile” 


Bir yurttaş olarak başkanlık sistemi aksamasın düşüncesi ile 19. Madde önerimi Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletin olduğu TBMM de köpeklerin giremediği bölümdeki milletvekillerinin dikkatlerine sunuyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar