Yerli ve milli bir yazı…

Milli ve yerli olmak çok değerli fakat bu neden dile getirilir, bir türlü çözemedim.
Devleti yönetenler ağızlarına sakız yaptılarsa “vardır bir bildikleri” diyerek düşünmeye başladım.
Önce “Milli ve Yerli” olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamak için Cumhuriyetin kuruluşundaki değerlere baktım.
O günlerde bu konudaki ilkelere dayalı devlet yönetiminin örneklerini iktidara öğütlemenin, onların milli ve yerli anlayışına uymayacağını görünce AKP’ye yardım etmek tam imkânsızlaşacaktı ki, bu işten vazgeçmemeye karar verdim.
AKP’nin milli ve yerli ilkelerini tespit edip, bu konudaki çabalarını desteklemek için, izledikleri politikaları inceleyerek, gözden kaçırdıkları milli ve yerli hamleler için bir kaç öneri geliştirdim.
Bunları dikkate alır ve gerçekleştirirlerse milli ve yerliliğin Nirvana’sına ulaşıp, uhrevi dünyalarında huzur içinde sonsuzluğa kavuşacaklardır, eminim.

1. Hala dışarıda pek çok namuslu gazeteci var.
2. Tezek ithalat kalemlerine alınmalı.
3. Mezarlıklar müdürlüğü özelleştirilmeli ve firmaya ölü garantisi verilmeli.
4. Şeker Fabrikalarından sonra DSİ, İl özel idareleri gibi kurumlar acilen satılmalı. Arazileri imara açılmalı.
5. İstanbul’da Deprem toplanma alanlarını başarılı bir şekilde yok edince halk “Olası bir depremde mezarlıkları kullanabilir” Acil bir şekilde mezarlar 4 katlı yapılarak yüzde 80’i imara açılabilir.
6. Torunlarını ve köydeki çocukları sırtında taşıyarak dereden geçiren dedeler ortalıkta cirit atıyor. Demek ki, taşımalı eğitim gayet güzel işliyormuş. Köy okullarından açık olanları kademeli olarak kapatmayı öneriyorum
7. Deniz otobüsü ile boğazdan geçerken gözüme çarpan yeşil alanlar gördüm. O güzelim gökdelenleri arasında hiç ho değil! Acilen halledilmeli.
8. Seçim sisteminizdeki değişiklikte ittifak dışındaki partilerin “oy alma” ihtimalini gözden kaçırmışsınız. Küçük bir değişiklikle muhalefet partilerinin seçime girmesini engelleyerek bu konuyu yerli ve milliliğin sembolü yapabilirsiniz.
9. Desteklediğiniz cemaatlerin filizlendirdiği ve birçok çocuğun emanet edildiği cemaat vakıflarında bir çocuklara artık dokundurmayın. Bunu yerli ve milli anlayışı- nızdan çıkarın.

Bu önerilerim ve benzeri konuları “halledip” yerli ve milliliğin dibine vurun da, bir oh diyelim.
Hem nasılsa bankacılık sektörünün yüzde 50’si, ilaç sektörünün yüzde 70’i, sigortacılık sektörünün yüzde 70’i, doğal gazsektörünün yüzde 15’i, akaryakıt sektörün yüzde 65’i, elektrik piyasasının yüzde 40’ı yabancıların elinde…
Yazık sizin bu yerli ve milliliğinize karşı çıkanlara!
Bunlar Nazım’ın şiirindeki vatan hainleri.
Ben de o vatan hainlerinden biriyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar