CHP üyesi bir yurttaş olarak...

REDDEDİYORUM:

- Büyük Atatürk'ün "Yurtta barış, bünyada barış" ilkesine gönülden inanarak, bu iktidarın yarattığı, ülkemizin iç barışını katleden, kardeşi kardeşe düşman eden "nefret ortamını" reddediyorum.

- Başta komşularımız olmak üzere, tüm dünya halkları ile kardeşlik ilkesini çiğneyerek, komşumuz Suriye'ye her türlü askeri müdahaleyi, Suriye'de askerimizin bulunmasını reddediyorum.

- PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör odaklı silahlı güçlerin her türlü eylemini şiddetle kınıyor, onlara geçmişte -neredeyse- her istediklerini veren, sonra da siyasal karşıtlarını "onlarla iş birliği yapıyor" diye suçlayan iktidarın söylemlerini reddediyorum.

- Ağırlıklı olarak Kürt yurttaşlarımızı temsil eden, Anayasa gereği demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları arasında yer alan HDP'yi suçlayıcı, alçaltıcı söz ve eylemleri, HDP'li politikacıların her fırsatta hapislere atılmasını kabul etmiyor, şiddetle reddediyorum.

- Ülkemde, demokrasinin askıya alınması anlamına gelen, "Partili Cumhurbaşkanı", "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" gibi uydurma adların arkasına sığınan, "tek adam yönetimini" reddediyorum.

- Muhalif Demokratik Kitle Örgütü yöneticilerine, akademisyenlere, gazetecilere uygulanan ağır baskı ve şiddeti reddediyorum.

- Kısacası bu iktidarın 17 yıldır uyguladığı; insan haklarına, hukuka, demokratik kurallara, laikliğe aykırı her türlü söylem ve eylemini reddediyorum.

KABUL EDİYORUM:

- CHP'nin, dünya halklarını ayırımsız dost ve kardeş bilen; insanların özgür ve eşit olarak doğduklarını ve insan haklarının dünyanın her yerinde ve hiçbir ayrılık tanımadan, insanların yalnız "insan olmalarından" ötürü, daha doğmadan önce kazanmış oldukları haklar olduğunu savunan; üzerinde yaşadıkları toprakların binlerce yıllık geçmişine ve tarih ve kültür mirasına gururla sahip çıkan; Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan "Misak-ı Milli"nin ve Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın şanlı mirasının sahipleri olduklarına inanan; toplumumuzu çağdaş uygarlık düzeyi üzerine çıkarmayı hedefleyen Atatürk devrimlerinin ve onun yönlendirdiği aydınlanma çağının bekçisi; ekonomik kalkınmaya ulaşmış; kültürel gelişmesini güçlendirmiş bir Türkiye'yi dünya uluslarının bağımsız, özgür ve eşit bir unsuru yapmayı amaçlayan; kendisini ifade etmekten çekinmeyen; yurttaş bilinci ve sorumluluğu ile hareket eden; siyasal tercihlerini açıkça, yaşamlarını zihinsel ve bedensel emeği ile kazanan sınıflardan ve çalışan, istihdam yaratan ve üreten toplumsal katmanlardan yana koyan; yüzü uygarlığa ve geleceğe dönük insanların oluşturduğu bir siyasal örgüt olduğuna inanıyorum. 

- CHP'nin onurlu üyelerinin vazgeçilmez ilkelerinin "özgür birey", "örgütlü toplum", "demokratik ve laik hukuk devleti", "sürdürülebilir kalkınma", "hakça paylaşım" ve "toplumsal barış" olduğuna ve bunun tüm toplumumuzca paylaşılacağına inanıyorum.

- CHP'nin en kısa zamanda tüzüğünü ve programını yenileyerek yeniden örgütlenmesini ve bu amaçlar doğrultusunda, topluma güven verecek bir yönetime kavuşmasını diliyor ve bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar