Suikast girişimi!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ne anlatmak istedi?
Neden bu kadar büyük iddiaları vardı da daha açık konuşmadı?
TBMM’de yaptığı basın toplantısındaki söylemleri birçok iddiayı içerisinde barındırsa da kafalarda onlarca soru oluşmasına neden oluyor:
İYİ Parti’nin seçimlere girmesini kimler neden engellemek ister?
Devreye sokulmak istenen kötü senaryolar neler?
“Duyumun ötesinde suikast girişimi bilgisi aldık!” demekle olur mu? Bilgi demek somut delile dayanır. Onlar açıklanacak mı?
“Terörden beslenerek oy devşirilen parti” demekle nereye varılmak isteniyor? Yuvarlak laf siyasetçiliğinden ziyade böyle ciddi ve önemli konuların araştırılarak üzerine gidilmesi gerekmez mi?
Türkiye’de bir kaos ortamı oluşturulacağı bilgisi alınmışsa bunu TBMM kürsüsünden söylemek yeterli mi?
Son başbakana tedbir alması için seslenmek neyi ne kadar çözecek?
Meral Akşener’e yapılması planlanan suikast girişimini paylaştığı “yetkili kişi” kim? Ve neden “aramızda kalsın” dedi. Böylesine önemli bir konu nasıl “aralarında” kalabilir?
Sayın İsmail Ok, İYİ Parti hazineden yardım alır ya da almaz, siz harakiriyi boş verin, “bilgiye dayalı” dediğiniz iddialarınızın “bilgi” kısmını somut delillerle masaya yatırın!
Ülkemizde yeni kaoslara kimsenin tahammülü yok artık!...
Pazar yazılarıma siyaset karıştırmak istemesem de bazen dayanamıyorum...
Hadi gelin size bir masalın oluşum hikâyesini anlatayım...

Renklerin Yolunda

Hayallerinin peşinden giden çocukların, hem de içindeki çocukla yaşamayı başaran büyüklerin masalı...
Genç Destek Yayınlarından çıktı. Yazarı Dilara Duman, bu genç yaşında yazdığı Renklerin Yolunda isimli bu harika masal kitabıyla çok satanlarda yerini aldı. Ben yazmakta geciktim.
Dünyanın en şeker kızı. Hep güler yüzlü, hep canlı. Enerjisi içine sığmıyor ve dolayısıyla etrafına da taşıyor. Her karşılaşmamızda içimde gökkuşağı oluşuyor en parlağından...
O sadece bir masal kitabı yazarı değil, aynı zamanda bir masal anlatıcısı ve terapisti. Masalların bilinçaltımıza gönderdiği simge ve sembollerden yola çıkarak neyin parçası olduğumuzu sorgulatıyor. Masalların, geçmiş zamanların toplumsal kültürlerini yansıttığına; günümüzde ise bu kültürel ögelerin çocuklara doğru ve yapıcı bir şekilde masallar aracılığıyla verilmesi gerektiğine inanıyor.
Hayal mi yoksa gerçek mi?
Hayatımızda masallar ne kadar yer kaplıyor, devam eden etkileri neler?
Renklerin Yolunda hepimizi masal dünyasına davet ederek bu soruların cevabını bulmamıza yardımcı oluyor.
Çocuklarımızla okuyabileceğim bu güzel masalı bizlere yazdığı ve bu kadar genç yaşta cesurca hayallerine koştuğu için Dilara’yı hepiniz adına sımsıkı sarılıp öpüyorum...

Kafamda “DELİ” Sorular

- Türkiye büyüyor!... “Yıpratma siyaseti”yle mi?!
- Rahmetli Ufuk Güldemir’le çalıştığım Habertürk’ü gel de arama!
- Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı yapacağız diyenler, yıpratılmasına neden olduklarının -bilerek ya da bilmeyerek- farkındalar mı?!
Kitap baharı geldi; ağaçların altında, deniz kenarında, çimlerin üzerinde, sevgilinin göbeğinde bol bol kitap okuma mevsimi de başlamış oldu.
Hoş kalın!...

Önceki ve Sonraki Yazılar