Hülya Koçyiğit’in damadı Alkoçlar Bursa’da sahnede!

Çok tartışmalı bir isim Ender Alkoçlar…
Uzun yıllar Uludağ’da otel işleten Alkoçlar, Antalya’da CHP’li belediye ile anlaşmazlığa düşmüş, mahkemelik olmuştu.
Ayrıca salgın sürecinde ‘Konkordato’ ilan etmek, yani borçlarından kurtulmak için başvurmuş, Alkoçlar’ın bu talebi mahkeme tarafından uygun görülmemişti.
Antalya’da pek çok haciz dosyası ile karşı karşıya gelen Ender Alkoçlar, Bursa’da Uludağ’da 4,5 milyon liraya kar motoru ve kızak işlerini aldı.

****

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BURULAŞ’ın ihalesiz şekilde işi Alkoçlar’a verdiği iddiaları üzerine İYİ Parti grubu, bugün toplanan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuyu gündeme getirdi:
“Uludağ Milli Parklar sınırları içinde bulunan, kar motoru, kızak, otopark, 1. Ve 2. Bölgedeki telesiyej ile kayak, snowboard, kızak, kar motorsikleti gibi aktivitelerin kiralanması ile ilgili işlerin belediyemiz iştiraki olan BURULAŞ şirketine verildiği bilinmektedir.
BURULAŞ şirketimiz tarafından devralınan bahse konu iş ve işlemlerin hangi şartlarda ihaleye çıkartıldığı ve ihalenin nasıl sonuçlandığı hakkında grubumuzun yazılı olarak bilgilendirilmesini talep ederiz.”

****

Mehmet Temirtaş, Adnan Akın, Ahmet Koçinalı, Ferit Gürsoy, İsa Söğüt ile Oğuz Hançer’in imzaladığı önergenin cevabını ben vereyim.
İhale yapılmadı, yandaşlığı tescilli, ‘Akil insan’ Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a yıllık 4,5 milyon liraya 5 artı 5 yıllığına verildi.
Daha doğrusu davet usulüyle üç firmadan prosedür yerine gelsin diye teklif alındı ama adrese teslim iş Alkoçlar’a verildi.

****

Bu yazının dipnotu: 2019 ile 2020 yılında sadece kar motoru, kızak ve otopark işletmeciliği Valilik oluru ile Milli Parklardan alınıp Bursa Büyükşehir Belediyesine verildi ve BURULAŞ 2019 ve 2020 yıllarında birer sene birer sene olarak ihale etti. 2019 yılında ihaleyi 8 milyon yıllık bedel ile Eser Kuyumculuk Bayram Karadeniz aldı ve işletti 2020 yılında ise ihaleyi pandemiden dolayı 2 aylığına 3 milyon liraya Teleferik Holding İlker Cumbul aldı. Nasıl iyi iş değil mi? Bir küçük not, Alinur Aktaş ve Kürşat Çapar da bu işten rahatsız. İddialara göre talimat yukardan gelmiş!

ANTALYA’DA NE OLMUŞTU?

AKP’li belediye başkanı döneminde Antalya Konyaaltı sahili 254 milyon lira harcanarak düzenlenmiş, işletmesi ihalesiz Alkoçlar’a verilmişti.
CHP’li Belediye Başkanı Mühittin Böcek seçimi kazandıktan sonra Alkoçlar’a verilen sahilin işletme ihalesini iptal etmişti.
İptal nedenini Cumhuriyet gazetesine şöyle anlatmıştı:
“Böylesi yüksek meblağlı proje sonrasında Konyaaltı Sahili’nin peyzaj, temizlik giderleri, bakım onarım güvenlik gibi işletme giderleri belediyeye yüklenerek ihale edildiği görülmüştür.  Bu durum kamu menfaatini değil ilgili firmanın menfaatini gözetildiğini göstermektedir. Ardından 29 Mart 2018 yılında Belediye bütçesi ile yapılan sahil projesinin işletme ve kira ihalesi yapılmıştır. İhale şartlarına eklenen madde ile rekabet koşulları ortadan kaldırılmıştır. Nitekim ihaleye tek firma katılmış ve ihale Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A. Ş.-Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığına 28 yıllığına kiraya verilmiştir. İhaleyi alan firma büfe, yiyecek, içecek, alışveriş ünitelerini kendisi işletmeyip tamamını alt kiracılara kiralamıştır.”
Konu yerel mahkemeye gitmiş, orada CHP’li belediye kazanmış ama Danıştay, Alkoçlar’ı haklı bularak kamu zararının önünü açmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar