Adaylığı çekilen Nezir halay çekti

Adaylığı çekilen Nezir halay çekti

İzmir'in Buca ilçesinde, CHP Genel Merkezi'nce belediye başkanlığı adaylığı çekilen Suat Nezir, seçim ofisinde beraberindekilerle halay oynayarak, tepkisini gösterdi.

CHP Buca Belediye Başkanı adayı olarak açıklanmasının ardından Genel Merkez tarafından uygun görülmeyerek adaylığı geri çekilen Suat Nezir tepkisini sürdürüyor.

Buca'da Nezir'e destek verenler, seçim ofisinde buluşarak, adaylığın değiştirilmesi için imza topladı. Balkan bandosu eşliğinde Nezir ve çok sayıda CHP'li halay oynadı, kısa süreliğine trafiği durdurdu. Trafikte bekleyen sürücüler de korna çalarak, Nezir'e desteğini gösterdi.

'BU ATEŞİ SÖNDÜRMEK KOLAY DEĞİL'
Seçim ofisinde açıklama yapan Nezir, "Onurlu bir adaylık çıkışımız, onursuzca bir davranışla son dakika geri çekildi ama Buca'da yaşayan her kesimden insan bu adaletsizliğe 'Dur' dedi. Buca yanıyor. Buca'da bir çoban ateşi yandı. Yangın 1- 2 gün içinde sönecek, diye bekleyenler; yangının, Buca'nın tamamını sardığını gördüler. Her geçen gün herkes, yangına demokrasi adına bir odun daha atıyor. Bu ateşi söndürmek o kadar kolay değil. Sürece az bir zaman kaldı. Ben inancımı hiç yitirmedim. Bende bir huy vardır, ben bir şeyi tuttuğumda ya onu koparırım ya da benim kolumu koparırlar. Şimdi benim kolumun kopması hiçbir şey ifade etmiyor, o koldan binlerce var. O yüzden boşuna kimse uğraşmasın" diye konuştu.