AKP’li belediyeye haciz

AKP’li belediyeye haciz

AKP’li Uşak Belediyesi’ne, özel bir banka tarafından haciz işlemi uygulandığı ortaya çıktı.

Suya yaptığı yüzde 50 zam ile geçtiğimiz hafa gündeme gelen AKP’li uşak belediyesinde bu kez haciz işlemi ile gündemde. Uşak Belediyesi’nde belediyeye ait varlıklarının özel bir banka tarafından haciz edildiği ortaya çıktı.

Belediyenin 200’den fazla araç ve iş makinesinin icra tarafından bağlandığı belirtilirken, belediye başkanının 64 BB 001 plakalı makam aracının da yeddi eminliğe teslim edildiği anlaşıldı.

Uşak İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Belediye başkanı Mehmet Çakın’ın aracında onlarca icra var. Sadece özel bir banka aracı çektirme cesaretinde bulundu. Daha sonra olay duyulunca belediye makam aracının bağlanmadığını göstermek için iki gün boyunca arabayla şehirde tur attılar. Araçta haciz olduğunun kanıtlanması plaka ve belediye vergi numarası girildiğinde görülebiliyor, herhangi bir sigorta firmasından bile görülebiliyor. Zaten kendileri bir yalanlama falan yapmıyorlar, diyecek sözleri yok”

NAYLON FATURA İDDİASI

“Sadece bunlar değil birçok yolsuzluk olayı var, belediye trilyonlarca naylon fatura kullanmış. Uşak Belediyesi’nin şirketi Uşak’a 30 km mesafe de bir taş ocağı kiralamış, bu taş ocağının yıllık kapasitesi 400 yüz bin ton, fakat buradan 5 milyon ton faturalı mıcır çekilmiş. Bu 200 bin TIR yapar. Bu çekilen mıcırla 8 metre genişliğinde 30cm kalındığında asfalt yaptığınız zaman buradan Iğdır’a, Iğdır’dan, Ermenistan’a, Azerbaycan, Tataristan, Hazar Deniz’i kıyısında bu malzemeyi ancak bitirebiliyorsunuz.”