Ankara'da çocuklara tarım alanı geliyor

Ankara'da çocuklara tarım alanı geliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için özel tarım alanları kuruyor.

Başkent’in birçok noktasında Lavanta Bahçeleri kuracak olan Büyükşehir Belediyesi ilk olarak Gölbaşı Karaoğlan Mahallesinde 2 bin 700 dekarlık alanın 45 dekarlık bölümüne lavanta ekimi yaptı.Alanın temizlenmesinin ardından lavanta ekimi gerçekleştirilirken, geri kalan kısmında ise Başkent Ankara Kalkınma Projesi kapsamında meyve, sebze ve hububat ekimi ile çocuklar için özel tarım alanları yapılacak.

TARIM AKADEMİSİ AÇILACAK

Başkent iklimine en uygun bitkilerin başında gelen Lavanta üretimine Gölbaşı Karaoğlan Mahallesinden başlandı. Büyükşehir Belediyesi ilk kez Başkent’te “Tarım Akademisi”projesini de hayata geçirecek. Gölbaşı Karaoğlan Mahallesi'ndeki arazide 2020 bahar aylarında Tarım Akademisi açılacak.

KIZILIRMAK SUYU KULLANILACAK

Gölbaşı Karaoğlan Mahallesinde sulu tarım yapılacağını, bu arazide öncelikle Kızılırmak’tan ve diğer su kaynaklarından gelen suyun kullanılacağını söyleyen Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yıldırım Şamil Özden Özden, buğday ve yem bitkisi ekimine başladıklarının altını çizdi.Tarım Akademisi’nde Çiftçi Eğitim Merkezi kurulacağını da belirten Özden, Trabzon hurmasından nara kadar birçok meyvenin de arazide kurulacak seralarda yetiştirileceğini açıkladı.
Çiftçilerin ve öğrencilerin Akademi’de tarım ve hayvancılık eğitimi alacağını belirten Özden, belediyeye ait ekip ve ekipmanlarla oluşturulacak kum havuzlarında uygulamalı eğitim verileceğini de söyledi.