Ankara’da söz kadınlarda

Ankara’da söz kadınlarda

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce düzenlediği “Kadınlar Ankara'dan ne bekliyor?” temalı anketle, yaşadıkları şehre dair görüş ve taleplerini iletme fırsatı bulan Başkentli kadınlara, sosyo-kültürel etkinliklerden sportif faaliyetlere, eğitimden sanata kadar birçok farklı konudaki beklentisi de soruldu.

Başkent’in tüm ilçelerinde hem yüz yüze hem de elektronik ortamda 5 bin kadına uygulanan anket çalışmasıyla, ‘Hanım Lokalleri’nden memnun olup olmadıkları soruldu.

Bugüne kadar yapılan anketlerde kadınların en çok kent gezileri ve sportif faaliyetlerinin artırılmasına yönelik talepte bulunduğuna dikkat çeken Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü Şenay Yılmaz, şu tespitlerde bulundu:

“Düzenlediğimiz geziler sayesinde şehrin tarihi ve turistik yerlerini uzman rehberler eşliğinde daha yakından tanıma şansı bulan kadın üyelerimiz ücretsiz şehir gezilerimize büyük ilgi gösteriyorlar. Kadınlarımız, Hanım Lokallerinde kendilerine yönelik kurslardan yararlanırken, çocuklarının da Çocuk Kulüplerinde vakit geçirmesinden oldukça memnun. Çocuklarını bırakacak yerleri olmayan kadınlar bu nedenle lokallerimizi tercih ediyor. Çalışan kadınların ortak talebi ise lokallerde etkinlik saatlerinin değiştirilmesi yönünde.”

Büyükşehir Belediyesi, Başkentli kadınların yaşadıkları şehirde söz sahibi olmasını amaçlarken, ihtiyaç ve isteklerini hayata geçirecek çalışmalara da imza atmayı sürdürecek.