Başkan Böcek: ‘Kemer’e sahip çıkmaya devam edeceğiz’

Başkan Böcek: ‘Kemer’e sahip çıkmaya devam edeceğiz’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Kemer’de STK temsilcileri ile buluştu.

Kemer’e dün olduğu gibi bugün de sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Böcek, Kemer’in sorunlarının çözümü noktasında Büyükşehir’in bütün gücüyle hareket edeceğini ve yapılması gereken ne varsa yapacaklarını söyledi. . Bölgesel sorunların konuşulduğu toplantıda çözüm için izlenecek yol haritası da ele alındı.

Başkan Böcek, arıtmalarla ilgili yaptığı açıklamada Çarşamba günü ASAT Genel Kurulu’nda bakanlıkla yapılan protokolün gündeme geleceğini hatırlattı. Başkan Böcek, “Arıtmalarla ilgili bir sıkıntımız yok. Antalya’mızın gerek Belek bölgesi, gerek Kemer bölgesi olmak üzere Alanya’yı da dahil ederek arıtmaların hepsini birlikte çözeceğiz” dedi.

Başkan Böcek turizme yönelik tanıtımlarda Kemer’in ayrı bir destinasyon olarak tanıtılmasının talep edilmesi üzerine ise şu açıklamayı yaptı; “Tüm ilçe belediye başkanlarımızın da yer almasını istediğimiz Turizm Birliğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni tanıttığım gibi Kemer’i de tanıtacağımdan kimsenin tereddüttü olmasın. Birlikten kuvvet doğar düşüncesiyle Antalya Birliğini kuruyoruz. Turizm ve Dışişleri Bakanımızla toplantı yaptık. Şehircilik Vergisi ve Konaklama Vergisi konusunda Bakanlık nezdinde kurulan ajansla ortak noktada buluşacağız. Bakanlık düzeyinde bir temsilcinin de olacağı tek birlik üzerinden bunu yürütmeyi hedefliyoruz. Önemli olan Antalya’dır.”

Başkan Böcek Antalya-Kemer arasındaki deniz otobüslerinin seferlerinin durdurulmasıyla ilgili sorular üzerine yaptığı açıklamada ise, “6 milyon TL zarar var. İhale hazırlığındayız. Çok yakın zamanda ihaleye çıkacağız. Kemer İş Adamları Derneği olarak sizin almanızı öneriyorum. Bu güzelliği de Kemer’e sağlarsanız size minnettar kalırız” dedi.

Başkan Böcek daha sonra Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile birlikte Kemer Pazartesi Pazarı, Kemer Cumhuriyet Meydanı, Liman Caddesi ve Kemer Belediyesi’ne ait otopark alanında incelemelerde bulundu.