Başkan Vekili Özuslu, 'Kalkınmayı yerelin gücüyle üreterek sağlayacağız'

Başkan Vekili Özuslu, 'Kalkınmayı yerelin gücüyle üreterek sağlayacağız'

İzmir ve Ege’nin ekonomik potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesinin yolunu açacak görüş ve önerilerin gündeme getirildiği, uygulamaya dönüşebilecek ekonomik, sosyal, uluslararası politikaların tartışıldığı Ege Ekonomik Forum, "Yarın İçin Hayal Et" temasıyla İzmir’de başladı.

Forumun açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan, kentin geleceğine yön verecek çalışmaları içeren ekonomi temelli stratejik planı anlattı.

Ekonomiye dair vizyonu ve kapsamlı bir stratejisi olmayan bir yönetimin yapmayı hedeflediği tüm çalışmaların sadece kağıt üstünde kalacağını söyleyen Özuslu, yapılacak çalışmaları şöyle sıraladı: “Ekonomik zorluklara dirençli bir kent yaratma hedefi ve ülkemizin diğer şehirlerine de örnek olmasını amaçlayan kapsamlı bir ekonomi stratejisi benimsedik. Teknolojide, sanayide ve diğer sektörlerde yenilikçi fikirlerin, yenilikçi düşüncelerin üretildiği bir şehir iklimi hayal ediyoruz. Her alanda kooperatifçiliği özendiriyor, alım garantisiyle, çiftçimizin ve üreticimizin üretmesini teşvik ediyor, kalkınmanın üreterek ve yerelin gücü ile gerçekleşeceğine inanıyoruz”.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin “Bir Kuşak Bir Yol” adıyla açıkladığı Yeni İpekyolu’nun Batı’ya açılan kapısının İzmir olması için çalıştıklarını kaydeden Özuslu, “88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, partner ülkemiz Çin ile ikili görüşmelerimizde bu girişimlerde bulunduk. Amacımız ticaret ve ekonomi haricinde, farklı dil ve kültürleri de kıtadan kıtaya taşıyarak insandan insana güçlü bağlar kuran İpek Yolu’nun İzmir’den geçerek, İzmir’in tarihsel kimliği üzerinden inşa ettiğimiz stratejimizi beslemesi ve şehrimize bir değer katması” dedi.