Batur: “İzmir Konak Belediyesi kadın dostu bir belediyedir”

Batur: “İzmir Konak Belediyesi kadın dostu bir belediyedir”

Kırk dört kadın derneğini çatısı altında birleştiren İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u konuk etti.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter Konak Belediyesi bünyesinde kurulan Sivil Toplum Kuruluşları Birimi sayesinde belediyeyle kesintisiz iletişim içerisinde olduklarını vurgulayarak, “Böyle bir belediyeye sahip olmak, biz aramadan bizi aramaları çok değerli” dedi.

İki tarih, sarsıcı bir karanlık

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur konuşmasında, 25 Kasım’ın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olduğunu anımsatarak bu tarihten sadece 10 gün sonra ise Atatürk Devrimleri’nin en önemlilerinden birinin, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 85. yıldönümünün kutlanacağına dikkat çekti. “Ne mutlu bize ki, dünyaya emsal olmuş, büyük bir liderimiz var ve ne mutlu ki, onun açtığı yolda yürüyerek, adını tarihe işlemiş nice kadınımız” diyen Batur, şöyle devam etti:

“İçimizi karartmaya hakkımız yok”

“Bugün ise Türkiye’de neredeyse her gün bir kadın şiddete kurban gidiyor. Okutulmayan kız çocuklarımız, karşımıza çocuk gelinler olarak çıkıyor! Ama içimizi karartmayacağız; çünkü buna hakkımız yok. Ülkemizi içinde bulunduğu durumdan çıkarmak, daha güzel günlere taşımak hepimizin görevi… Ülkemiz daha aydınlık günlere uyanacaksa bunda sizlerin, kadınlarımızın payı büyük olacak; ben buna yürekten inanıyorum.”

İlçede kreş sayısı artacak

Konak Belediyesi’nin kadın dostu bir belediye olduğunu vurgulayan Başkan Batur, “Semt merkezlerimizin kapıları tüm hemşehrilerimize ama özellikle kadınlarımıza sonuna kadar açık; onları desteklemek, sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlamak adına birçok alanda açtığımız kurslarımız, geliştirdiğimiz projelerimiz, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerimiz var” dedi. Yılbaşına kadar tamamlanması planlanan Toros Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri ile Tepecik’te kurulacak Engelli Yaşam Köyü’nde birer kreş açılacağını söyledi.