Beylikdüzü’nde personele afet bilinci eğitimi

Beylikdüzü’nde personele afet bilinci eğitimi

Beylikdüzü Belediyesi’nce belediye personeline yönelik olarak düzenlenen “Temel Afet Bilinci Eğitimi” konulu eğitim, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Temel Afet Bilinci Eğitimi’ne katılan belediye personellerine, Beylikdüzü Belediyesi Afet ve Acil Durum Eylem Planı’na göre, afet öncesinde alınacak önlemler ve sonrasında yapılacaklar anlatıldı.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen Temel Afet Bilinci Eğitimi programının birinci oturumunda, ‘deprem ve olası afet durumunda nasıl davranılması gerektiği ve Beylikdüzü Belediyesi’nde çalışan personellerin olası afet anı ve sonrasındaki görev ve sorumlulukları’ konularında personele bilgi veren Beylikdüzü Belediyesi Afet Yönetim ve Koordinasyon Büro Sorumlusu Murat Acar, kamu kurumlarının ve kamu kurumlarında çalışan amirler ile personellerin olası afet anında görevlerini eksiksiz yapmasının önemine de değindi.

Eğitimin ikinci oturumunda ise Engelsiz, Erişilebilir Kent Düzenlemeleri ve Engellilerle İletişim Danışmanı Adem Kuyumcu ‘özel gereksinimli bireylere yönelik afet eğitimi, özel gereksinimli bireylerle iletişim’ konularında belediye personeline bilgilendirmede bulundu. Deprem ve olası afetlerde yaşanabilecek kayıpları en aza indirmek, tahliye işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlamak adına çok önemli bilgilerin aktarıldığı Temel Afet Bilinci Eğitimi, 14 Kasım Perşembe gününe kadar devam edecek. 

HİKMET AYDOĞAN