Burak Oğuz Urla'da esnafla buluştu

Burak Oğuz Urla'da esnafla buluştu

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Burak Oğuz, ilçenin esnaf ve sanatkârlarını gezerek sorunlarını dinledi.

Ekonomik krizin gerçekten büyük olduğunu işaret eden Burak Oğuz, bu dönemde seçilecek belediye başkanının omuzlarında çok ağır yükler olduğunu belirtti. Oğuz; "Ülke ekonomisi dar boğazda. Çarşı pazarda pahalılık hat safhada. Böyle bir ekonomik tabloda yerel yönetimlere çok daha fazla iş düşüyor. Belediyeler yerelde ekonominin kalkınması, küçük esnafın ve sanatkârların nefes alabilmesi için projeler üretmek zorunda" dedi.

Böyle bir ekonomik tabloda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini anlatan Oğuz, yerel yönetimlerin, özellikle tarım ve hayvancılık sektöründe üretimin arttırılması konusunda çalışmalar yapması gerektiğini hatırlatarak "Ekonomi birbirine bağlı halkalardan oluşur. Bir tanesi kırıldığı zaman zorluklar başlar. Urla bir tarım kenti, aynı zamanda turizm kenti ve çok kaliteli göç alan bir kent. Bugün esnafımızı gezdik, esnaflar kan ağlıyor” dedi.

Esnaf ve sanatkarlar Burak Oğuz’a yoğun ilgi gösterirken Oğuz ilçedeki kurum ve kuruluşları ziyaret ederek çalışmalarına devam etti.