Büyükşehir’in sporcuları Milli Takım’da

Büyükşehir’in sporcuları Milli Takım’da

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Isparta’da düzenlenen Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda, Milli Takım aday kadrosuna katılmaya hak kazandı.

Milli takımlarda uzun yıllar antrenörlük yapan, paralimpik yüzmeye büyük emek veren Osman Çullu anısına düzenlenen “Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası” Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzunda yapıldı.44 kulüpten 135 sporcunun yarıştığı şampiyonaya Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 11 sporcusuyla katıldı.

Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonası barajını geçen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, Sümeyye Boyacı, Ömer Onur İnci, Mehmet Bakır Eğilmez ve Ömer Faruk Ulu yarışmada milli takım aday kadrosuna katılmaya hak kazandı. Sinem Ateş ve Baran Doruk Şimşek ise küçük yaşlarına rağmen başarılı performans sergileyerek Avrupa barajlarına çok yaklaştı.

Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün başarılı sporcuları 11 altın, 11 gümüş, 4 bronz olmak üzere 26 madalya ile Eskişehir’i başarılı bir şekilde temsil ettiler.