Can dostlar Mansur Yavaş’la emin ellerde

Can dostlar Mansur Yavaş’la emin ellerde

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Ankara’da ilk kez tüm vatandaşlara açık “Hayvanlarda İlk Yardım Eğitimi” düzenledi

Büyükşehir Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime Başkentli hayvanseverler yoğun ilgi gösterirken, salonda oturacak yer kalmayınca katılımcılar merdivenleri de doldurdu. Alanında uzman eğitmenlerin uygulamalı olarak anlattığı eğitime; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin Sarımehmetoğlu ve Türk Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ali Eroğlu da katıldı.

ÇOK MUTLU OLDUM
Organizasyona ev sahipliği yapmanın büyük mutluluğunu yaşadığını belirten Yavaş, “Bazen televizyonlarda görüyoruz sokaklardaki kazalara iyi niyetli olarak gidip de cana kast ettiğimiz durumlar da olabiliyor. Bunu çok geliştirmemiz gerekiyor. Bildiğiniz gibi Türkiye'de ilk defa Batıkent'teki sokak hayvanları cinayetlerinden sonra savcılığa verdiğimiz dilekçe üzerine müdahilliğimiz kabul edildi. En ağır şekilde cezalandırılmaları için mahkemeyi takip ediyoruz. Bu tür uygulamalarımız Türkiye çapına da yayılır diye düşünüyorum. Barınaklarımızı iyileştirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yüzde 40’ını Tarım Bakanlığı’nın geri kalanını Avrupa Birliği’nin vereceği projeyle hepimizin arzu ettiği şekilde sokaktaki dostlarımıza yardım etmeye çalışacağız” diye konuştu.