Canlı heykel rekor kırdı

Canlı heykel rekor kırdı

İzmir’de canlı performans sergileyen Yunus İşçi 24 saat süreyle asker selamı vererek rekor kırdı.

Mimus Performans Sanatları Atölyesi sanatçısı 26 yaşındaki Yunus İşçi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İzmir Gündoğdu Meydanı’nda heykel gibi durdu.
Barış Pınarı Harekatı'nda hayatını kaybeden askerler için asker kamuflajı ve Türk Bayrağı ile asker selamı veren İşçi, daha önceki 15 saat olan canlı performans rekorunu 9 saat daha geliştirdi ve yeni rekorun sahibi oldu.

İzmirli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği performansta genç-yaşlı yüzlerce kişi Yunus İşçi'yle fotoğraf çektirdi.

Performansını sonlandıran İşçi, "Performansım Cumhuriyet ve şehitlerimiz içindi. Umarım amacına ulaşmıştır. İzmir halkı her zaman yanımda oldu ve sokak sanatçılarına her zaman destek çıktı. İzmir halkına teşekkür ediyorum. Zorlandığımı düşünemeyeceğim. Burası gece çok soğuk oldu ama Sarıkamış'taki şehitlerimizi hatırladım. Karnım acıktığında Çanakkale'deki yedikleri öğünü hatırladım. Sadece hoşaf ve suyla savaştıklarını hatırladım. Benim için zor bir performanstı, çok duygu yaşadım" ifadelerini kullandı. 

Sanat atölyesinin ortağı Yunus İşçi'nin 24 saat boyunca yanında bulunan Ahmet Küçükdoğan "Performansı süresince sadece 2 kere ara verdi. Su içmedi bile sadece ağzını çalkaladı. Ara vermeden devamlı dimdik ayakta durdu" dedi.

Daha sonra sağlık kontrolleri için ambulansa giden İşçi, ardından konser için kurulan platforma çıkarak İzmirlilere teşekkür etti.